Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför vill Sandviken skrota Gysinge?

Annons

Under en lång följd av år har Sandvikens kommun aktivt arbetat för att komma bort från allt ansvar för Gysinge

Det började med att turistbyrån togs bort. Det skulle räcka med en turistbyrå i kommunen. Upplysningsvis kan nämnas att den är placerad längst in i Folkets hus i Sandviken. Sedan drar man sig ur Flottningsmuseet, så Krokiga Smedjan och nu skall hela bruket säljas.

För oss i södra kommundelen blir det alltmer klart, att Sandvikens kommuntjänstemän och även våra folkvalda politiker inte kan tolerera att Gysinge, trots allt kommunalt motstånd drar flera turister än Högbo. Gysinge är kommunens enda bevarade bruksmiljö, som dagligen lockar grupper och enskilda till guidade kulturvandringar.

Varför satsa miljontals kronor på ett grönområde för Sandvikenborna? Om Gysinge fick bara 10 procent av den summan skulle bruket återfå sitt skamfilade rykte.

Inser inte Sandvikenpolitikerna, att Gysinge bara ligger 10 mil från Mälardalen och ett positivt bemötande i Gysinge kan även generera besök i norra kommundelarna? Och varför inte en direktbuss Sandviken-Gysinge-Uppsala. Det är närmare än att åka över Gävle!

Bebo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons