Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna om vår samlingsplats!

Glöm inte bort vårt fina kulturhus i Norrsundet. Tyvärr har styrelsen begärt föreningen för Folkets hus i konkurs. Där finns många konstverk och målningar, från väggmålningar av Anders Åberg till skänkta alster från ortens konstnärer.

Annons

Där är en mycket stor aktivitet. Varje dag har ABF studiecirklar, bland annat data, data för seniorer, mobilär, släktforskning, gymnastik, teater, sångkör. Dessutom barnaktiviter som film, teater med mera.

Huset hyrs ut till de aktiva pensionärer som deltar i PRO-cirklar och möten. Till exempel har medlemsmötena i genomsnitt cirka 90 deltagare varje gång. Det fina resturangköket kan hyras för fester och middagar och den duktiga personalen som är mycket servicekunnig sköter det mesta.

När jag nu läser om Gävle stads ansökan för att bli kulturhuvudstad känner jag en stor oro för att vi i Norrsundet ska glömmas bort. Får inte vi ha vårt Folkets hus som samlingsplats, vart ska vi då ta vägen?

Därför vill jag på detta sätt visa att jag och många med mig hoppas att Gävle kommun i fortsättningen värnar om vårt kulturhus i vår del av Gävle.

Erene Löf

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons