Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska bestämma namnet på Jernvallen?

Annons

Jag läste i Arbetarbladet om att Arenabolaget Göransson Arena har bytt namn på hela Jernvallen. Jag kan inte tro att styrelsen för Göransson Arena har befogenhet att byta ett helt kvarters namn därför att man bygger ett hus/arena på en del av ytan. Det måste finnas en ansvarig avdelning i kommunen som har hand om en stads alla namn. När man ska namnsätta en plats eller gata, ska förslaget gå till denna avdelning, som sedan skickar ut det på remiss till andra avdelningar i kommunen och kanske även till andra inblandade. Inte minst till kultur- och fritidsavdelningen i Sandvikens kommun. Så här får det verkligen inte gå till.
Varför ska fotbollsplanen heta Göransson Arena? Varför ska idrottshuset för innebandy med mera heta Göransson Arena? De borde få sina egna namn inom det totala området, som naturligtvis skall heta Jernvallen. Och inom Jernvallen finns även Göransson Arena, som en del.
Så ni ansvariga politiker i Sandvikens kommun. Läs på hur man ska namnsätta gator och torg i Sandviken. Det finns säkert regler för detta. Och dessa bör följas. Så sker i den större kommunen öster om er.

Wilbur

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons