Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är skyldiga våra barn en trygg miljö

Annons

Det har skett ett islamistiskt uppvaknande över stora delar av muslimvärlden som har sitt ursprung i Aiatolla Komeinis reformation av islam i Iran 1979. Reformationens tanke kom efter överklassens  korruptionoch förtryck i 70-talets Iran men också för att stora delar av överklassen kopierade det västerländska samhället och kultur vilket uppfattades som en dekadent livsstil av prästerskapet.

När man följer filmer och bilder från den tidens Iran så ser man många likheter med det västerländska samhället.

Den utvecklingen sågs inte med blida ögon av det muslimska prästerskapet som drömde sig tillbaka till stormaktstider där olika muslimska kalifat styrt stora landområden med sharialagar.

Det vi ser nu är ett återinförande av den muslimska världskalifatets stormaktsdröm om ett islam som är världsdominerande utan landgränser.

Det är ur det perspektivet man måste förstå händelseutveckling i Mellanöstern, där kristna, judar, assyrier, syrianer, kalldeer, jezidier ,kurder och andra religiösa minoriteter fördrivs och mördas i tusentals

För cirka en månad sedan röstade EU parlamentet enhälligt igenom en resolution som erkände att ett systematiskt förföljande och dödande och fördrivning av minoriteter pågår.

I slutsatsen av resolution slås fast att övergreppen och mördandet syftar till att förgöra minoriteterna, och ska därför klassas som krigsbrott , brott mot mänskligheten och folkmord.

På samma sätt förs den islamistiska kalifat drömmen även i Afrika genom den islamistiska terror sekten Boko haram, som är en systerorganisation till IS med samma mål

Under åren 2006-2014 dödade Boka haram enbart i Nigeria 11 500 kristna, 1 300 kyrkor förstördes, samt 1,3 miljoner fick fly för sina liv. Talar vi dessutom om andra länder i Afrika där islamiska organisationer är verksamma med samma mål så kan vi dubblera de här siffrorna.

På vilket sätt berör då detta faktum EU och Sverige?

Först och främst genom de enorma flyktingströmmarna med miljoner människor på flykt. I den pågående fördrivningen  (folkmordet enligt EU) för att upprätta det gränslösa kalifatet, finns i flyktingströmmarna både förövare och offer som kommit till både EU och Sverige. Den islamistiska kalifattanken gäller också Sverige därför är det viktigt att veta, för vår egen säkerhets skull,

Vilka muslimska extremister finns i Sverige, för att kunna lagföras och utvisas ?

Vilka har tagit sig in i landet med falsk identitet? Och i så fall varför ?

Den som ertappas med att falskt tagit sig in i landet borde ha förverkat sin rätt att befinna sig i landet.

Kartlägg och arbeta aktivt med att stoppa all islamistisk extremism, samt utvisa alla som inte respekterar och följer den värdegrund som Sverige vilar på. Det är dramatiska åtgärder som krävs för att komma tillrätta med det hot som Sverige och västvärlden står inför.

Enbart under 2015 inkom 162 877 ansökningar om asyl till Sverige, varav 35 369 var ensamkommande  (definierade som barn). Den största delen av dessa asylsökande saknade id-handlingar.

Många människor i vårt land  känner en stor och befogad rädsla och oro över hela den här situationen och utvecklingen. Många människor känner inte igen sig längre, där förut samhället vilat på en svensk-judisk -kultur-kristendom med den trygghet som följde, är i dag till stora delar utbytt till skjutningar, bombdåd, rån, våldtäkter, övergrepp, gängkriminalitet och även ett begynnande nazistiskt uppvaknande. Vi är skyldiga våra barn och de som byggt upp det här landet , utifrån det svenska kulturarvet att få en lugn och trygg miljö att bo och få verka i.

Av tradition har vi svenskar alltid hjälpt utsatta människor världen över, det ska vi fortsätta med.

De förföljda offer som kommit med flyktingströmmarna ska vi hjälpa tillfälligt så länge det finns ett faktiskt skyddsbehov.

Benny Lindqvist (KD)

ordförande, Tierp

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons