Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi backar inte från våra uttalanden

/

Annons

Arbetarbladet, det stämmer inte, som ni skriver, att vi backar från våra uttalanden om att avtalet En bra start är det mest seriösa avtal vi skrivit med någon förening.

Vi backar heller inte från det debattinlägg vi gjorde i Arbetarbladet söndagen 25 oktober där vi beskriver våra intentioner med avtalet och att vi tror på vårt samarbete. Samarbetsavtal som är mindre detaljerade kan ge stor frihet att forma så länge parterna är överens om vad som ska göras. Den delen är bra.

Det stämmer däremot att vi avser att föreslå förtydliganden av avtalet En bra start i de fall där otydligheterna i avtalet vållar problem. Det är en diskussion vi ska föra med Brynäs IF och det är en fråga som vi politiskt ska följa så att avtalet kan fortgå och så att vi tillsammans kan jobba vidare för våra barn och unga i Gävle.

Jörgen Edsvik (S)

Åsa Wiklund Lång (S)

Roger Persson (MP)

Gin Akgul Hajo (V)

LÄS OCKSÅ: Nu backar de rödgröna - Brynäsavtalet håller inte måttet

SVAR DIREKT:

Jörgen Edsvik, Åsa Wiklund Lång, Roger Persson och Gin Akgul Hajo hävdar på nytt att Arbetarbladet har fel. De säger nu att de inte backar från sina uttalanden om att avtalet till En bra start är det mest seriösa avtal de skrivit med en förening. Det är märkligt med tanke på vad Åsa Wiklund Lång säger i den artikel i Arbetarbladet som de rödgröna politikerna refererar till: "Avtalet är otydligt. Det tycker vi också".

Den advokatbyrå som utrett avtalet efter Arbetarbladets granskning konstaterar också att det innehåller oklarheter.

Trots det säger de rödgröna på nytt att detta är det mest seriösa avtal som skrivits med en förening. Med fasa undrar jag hur de andra avtal kommunen skrivit egentligen ser ut.

De rödgröna säger att de nu ska se över avtalet med Brynäs. Uppenbarligen har de tagit till sig av den granskning i Arbetarbladet som blottlagt problemen med avtalet.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

LÄS OCKSÅ: Arbetarbladets granskning av Brynäs-avtalet på fem minuter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons