Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi drar lärdom av det som inträffat

Annons

Svar på insändare om dålig information. I två olika insändare framför Catarina Meurling och Torbjörn Edlund kritik mot att tekniska kontoret inte har informerat tillräckligt om gatuarbeten som utförts. Vi vill lämna följande kommentar till insändarna.

Just nu pågår gatuarbeten på flera olika håll i staden. Avsikten är att förbättra tillgängligheten och säkerheten i gatumiljön. Åtgärderna handlar till exempel om att sänka kantstenar, ta bort hinder, bygga ledstråk samt som på Timmermansgatan bygga upphöjda överfarter. Flera av de pågående jobben är små och vissa genomförs under kort tid, ofta en vecka eller mindre. Arbetena utförs av Markbyggarna på tekniska kontorets uppdrag. Uppdragen har lagts ut som en årsbeställning till Markbyggarna, för att de ska kunna planera in genomförandet under hela säsongen så att arbetet kan bedrivas så effektivt som möjligt. Vi kan dock konstatera att vi inte har informerat om dessa mindre arbeten på samma sätt som vi gör med våra större projekt och att vi har underskattat behovet av information.

Inom tekniska kontoret har vi ambitionen att förbättra dialogen med dem vi är till för, det vill säga Gävlebor och näringsidkare.

Vi driver utvecklingsprojekt som bygger på samverkan med Gävleborna, som till exempel Brukarsamverkan och Rena Gävle.

Vi tar kommunikationsfrågorna på allvar och vi drar lärdom av det som har inträffat. Vi kommer att se över och justera hur vi kommunicerar med dem som berörs av våra arbeten på gator och i parker.

David Eldrot,

teknisk direktör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons