Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi jobbar för en hållbar region

Svar till Johan Örjes (C), 29 mars

Annons

 

Johan Örjes är i en debattartikel bekymrad över landstingets klimatarbete. Det behöver han inte vara. Klimatfrågan är en prioriterad fråga för landstingsledningen.

Jag och Johan Örjes är helt överens om vikten av minskade klimatutsläpp. Även om vi kan se förbättringar inom de flesta områden på miljöområdet så är det tydligt att vi behöver arbeta mer kraftfullt för att minska vår klimatpåverkan. Det är allra tydligast när det gäller patientresor med taxi och tjänsteresor med flyg.

Vi ska göra en översyn av landstingets resepolicy för att se vad som behöver förtydligas och vilka ytterligare åtgärder som vi kan ta fram för att minska våra utsläpp. Bland annat kommer förslag behandlas som rör intern klimatkompensation på exempelvis flygsträckan Stockholm-Göteborg.

Flera åtgärder har också vidtagits eller planeras den närmaste tiden vilket ytterligare kommer att ge effekt i form av minskade utsläpp. Som exempel kan nämnas effektivisering av sjukresor och färdtjänst via gemensam beställningscentral, att skattesubventioneringen av parkeringsplatser tas bort och att det i kallelse till vårdbesök ska finnas med en biljett till kollektivtrafik.

Landstinget är en stor och viktig aktör och en av länets största arbetsplatser. Vi har goda förutsättningar att med en rad åtgärder se till att vi kraftigt minskar vår klimatpåverkan. Vi kommer att jobba för att skapa en hållbar region, och hoppas att Centerpartiet vill vara en positiv kraft i det fortsatta arbetet.

Robert Damberg (MP)

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons