Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska ge Innebandy-Sverige fler hallar

Under lång tid har vi lyssnat till mantrat ”vi har för få hallar”. Därför fattar Svenska innebandyförbundet stafettpinnen och tar initiativet i hallprojektet ”40x20”.

Annons

För att fortsätta utveckla innebandyn och kunna ta emot alla barn och ungdomar behöver vi fler hallar. Det behovet delar vi med andra inomhusidrotter. Därför kommer vi att försöka hitta lösningar som passar fler. Vi har samlat en kompetensgrupp med långa och goda erfarenheter av byggnation för idrotten.
Innebandy är en idrott som på 25 år har gått från att vara en populär rastaktivitet i våra skolor till att bli Sveriges största inomhusidrott med 120 000 licensierade spelare och fler än 1 000 föreningar spridda över hela landet. 90 000 barn och ungdomar spelar innebandy i våra föreningar. Svensk idrott bär stolt fram den ”svenska idrottsmodellen” där bredd och elit lever i symbios med varandra. I den breda idrotten får barn, ungdomar och vuxna möjlighet att utvecklas, känna samhörighet och tillfredställelsen när kroppen får arbeta.
Det finns ett stort egenvärde med breddidrott. Till det kommer de kollektiva fördelarna med en befolkning som mår bättre, såväl fysiskt som psykiskt. Genom elitidrotten får också individer utvecklas och känna tillfredställelsen av att nå mål och spränga gränser. Men elitidrotten har också ett underhållningsvärde som är viktigt. Ett värde som kan mätas i ”kulturutbud” och ekonomi (både kortsiktigt vid arrangemang och långsiktigt med ökad turism). Kort sagt: svensk idrott behöver fler inomhusanläggningar av modellen 40x20 meter. I en sådan hall kan många idrotter ha sin verksamhet, till exempel handboll, basket, volleyboll, gymnastik och självklart innebandy.


I tider av finansiell oro och en hotande lågkonjunktur måste varje kommun noga värdera vilka satsningar som ska göras. Man har ett ansvar gentemot medborgarna att använda skattemedlen på ett klokt sätt. Det har vi respekt för och kräver inte att kommuner ska investera i fastigheter bara för innebandy. Därför erbjuder vi oss i samverkan med andra idrotter tillsammans med kommunen hitta lösningar till utmaningar som fritidssektorn står inför.ordförande, Gästriklands Innebandyförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons