Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska ha bättre avstängningar

Svar till Catarina Meurling och insändaren med rubriken ”Ta bort de förrädiska kanterna!” (Arbetarbladet 11 juni).

Annons

Catarina beskriver vilka problem som finns för henne som synskadad när hon tar sig fram bland trafiken på gator och gångvägar i Gävle. Vid ett tillfälle 3 juni snubblade hon på en asfaltkant vid beläggningsarbeten på Hamiltongatan. Eftersom det dagligen pågår förändringsarbeten i gatumiljön är det en önskan från henne att på något enkelt sätt kunna hämta information om detta via till exempel Medborgarkontoret i förvaltningshuset.

Tekniska kontoret ansvarar för gatorna i Gävle. Vilket innebär att vi förutom våra egna arbeten också har ett ansvar för alla andra intressenter och entreprenörer som gör sina ingrepp i gatumiljön.

Vi är mycket ledsna över att du snubblade på en asfaltkant i samband med asfaltarbeten som utfördes av vår entreprenör. Dessa asfaltarbeten pågår för fullt och är till för att höja standarden på de delar av vårt gatunät som vi inte haft råd med tidigare.

I fortsättningen kommer vi att arbeta ännu mer för att ingen ska behöva göra sig illa på grund av de asfaltarbeten som pågår över hela Gävle.

Informationen till allmänheten om vilka arbeten som pågår och kommer att göras fungerar oftast vid större arbeten. Under ett normalår utförs cirka 1 300 grävningar i och omkring gatumiljön, allt ifrån akutinsatser till planerade insatser. Att informera om alla dessa arbeten är något som vi gärna vill kunna göra i framtiden. Vi arbetar med att kunna få fram något administrativt system som kan hjälpa oss med detta.

Det allra viktigaste är dock att vi tillsammans med entreprenörer och alla som har ett intresse av att utföra arbeten på allmänna platser kan utforma avstängningsanordningar och andra hinder på ett sådant sätt att ingen ska få något obehag av detta.

Drift- och underhåll,

tekniska kontoret, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons