Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha genuspedagogen kvar

Annons

Gävles grundskolor är inne i en stor förändringsperiod just nu och vi har förstått att det ska skäras ned även i den centrala organisationen. Med denna insändare vill vi belysa en funktion som vi hoppas kommer vara kvar, nämligen genuspedagogerna.

På Kastets Montessoriskola i Bomhus påbörjades förra året ett arbete för att säkerställa att flickor och pojkar bemöts på ett likvärdigt sätt. I detta arbete har skolans personal fått handledning av genuspedagog Pether Arnberg som med sin mångåriga erfarenhet och höga kompetens på området kan observera saker som personalen annars inte har möjlighet och kunskap att upptäcka.

På vårt senaste möte var skolans personal mycket entusiastisk över detta samarbete och rektor sade att ”Pether har hjälpt oss mycket och varit väldigt värdefull för vår verksamhet.”

Tillsammans har personalen och Pether lagt upp en långsiktig plan för hur detta arbete ska fortskrida. Det är nu vår förhoppning att denna kompetens inte försvinner från Gävles kommunala grundskolor.

Vi vill att våra döttrar och söner ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter i skolan för att sedan kunna ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.

Föräldrarådet,

Kastets Montessoriskola

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons