Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill se ett samhälle där bildning är i centrum"

Annons

Bildning, mer än kunskap och utbildning? Bildning ger människor en egenmakt, motståndskraft, förmåga och verktyg. Genom möten och samtal vidgas våra vyer, vi får nya insikter som sedan blir till åsikter.

Studieförbundet Vuxenskolan vill se ett samhälle där bildning är i centrum, det är en förutsättning för att både människor och hela samhällsgemenskapen kan utvecklas.

Foto: Pontus Lundahl / TT

Inte minst civilsamhället, också kallat ideell sektor och föreningslivet, har en viktig roll. Oberoende föreningsliv och fria kulturgrupper finns här.

Folkbildningen är en levande idé som aldrig stelnar. Dess potential att främja demokrati, utveckling till det bättre och hållbarhet för människor, miljö och samhälle har inga gränser. Varje generation folkbildare säger ”folkbildningen har aldrig varit så viktig som nu”. Så är det, naturligtvis. Tidlös tanke som behövs i alla tider.

Studieförbundet Vuxenskolan är fortfarande och alltid fria tankars hem. Där finns utrymme för nya tankar och gemensamma tankar.

Det är detta Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg har med sig när vi planerar vår verksamhet i vårt avdelningsområde. Vi arbetar för att göra folkbildningen än mer tillgänglig för människor i vårt län.

Kenneth Nilshem

ordförande, Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons