Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig jakt

Svar till ”Nettan”, Arbetarbladet 31 december:

Jag vill börja med att ödmjukast be om ursäkt för att du och dina barn tagit illa vid sig då jag fällde ett rådjur. Dina synpunkter ska jag bära med mig och beakta i min framtida jakt.

Annons

Jag vill dock uppmärksamma dig om att detta är en åker bland många andra som kan uppfattas från vägen och som ingår i jaktvårdområdet. Det är också en avfart som är drabbad av mycket viltolyckor, så det ligger i allas intresse att hålla rådjursstammen nere.

Vidare skriver du att det var livlig trafik vilket inte stämmer. Jag hade nämligen suttit på pass i många timmar och trafiken var mycket gles, det var trots allt annandagens förmiddag. Vi jägare beaktar alltid dessa aspekter.

Du skriver sedan att jägare inte har känslor, att vi dödar och inte är normala. Jag antar därmed att du och dina barn är vegetarianer, eftersom vi jägare är av åsikten att det är betydligt sundare och normalare att fälla ett djur som levt i frihet och aldrig hinner uppfatta vad som händer. Hur tror du att oxen och grisen hade det innan de ligger fint paketerad i köttdisken?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons