Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa att ni är ett företag i världsklass

Bravo, alla ni som säger till om bristerna i kollektivtrafiken. För det mesta blir det förarna som används som bollplank, men de gör inga turlistor, körtider eller linjesträckningar.

Annons

Om trafikledningarna ville inse att det måste finnas rätt förutsättningar för utförandet av det jobb som de anställda ska göra, skulle bilden se bättre ut. Lyssna till exempel på erfarenheten hos förarna.

Men som vanligt gäller bara ekonomin, även när den förstör för kunderna som i Skutskär, Sörby, Hemlingby, och så vidare. Det är ju ett faktum att alla betalar lika skattesats, även utanför city som har många linjer att ta sig fram med.

Det ska vara en självklarhet att förarna är med och bestämmer om sin arbetssituation. De har väl för stora krav? Att bussen kommer sent beror kanske på att körtiden inte räcker, det går att kolla. Arbetstiderna är också något som gör förarna slutkörda, cirka 13 timmar per dag. Det är för långa pass, då kan även säkerheten äventyras. Detta har facket bråkat om i flera år. Swebus säger sig vara ett företag i världsklass!

Börja visa det. Snarast!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons