Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattreplik – Zachariasson (SD): "Socialdemokraternas tid som Sveriges arbetarparti har kommit till vägs ände"

Replik till Anders Öqvist och Patrik Jonssons debattartikel "SD visar att de företräder en arbetarfarlig politik":

Anders Öqvist, LO-facken, och Patrik Jonsson (S) i Ockelbo, visar hur farligt det är när ett parti vill styra och kontrollera samtliga medlemmar i LO. Detta sker samtidigt som väljarflykten, från Socialdemokraterna, inom gruppen LO anslutna fortsätter. Detta är givetvis ingen slump.

Det tidigare arbetarpartiet i monopol, Socialdemokraterna, försöker rädda bilden av att man är ett parti för alla arbetare och löntagare. Men det framgår tydligt, när de skriver ”alla arbetare”, att de endast avser socialdemokrater. Skall övriga icke göra sig besvär gällande trygghet och säkerhet på sin arbetsplats?

Kort och gott vill vi förstärka skyddsombudens roll genom att deras intressen tillgodoses av annat än partipolitiska ingångsvärden.

Låt det sjunka in något. Skall skyddet på arbetsplatsen kopplas till partitillhörighet och fackligt engagemang, som Socialdemokraterna tycks vilja? Sverigedemokraterna vill att alla regionala skyddsombud ska ligga inom Arbetsmiljöverkets regi och att fokus där ligger på just arbetsmiljön. Kort och gott vill vi förstärka skyddsombudens roll genom att deras intressen tillgodoses av annat än partipolitiska ingångsvärden.

Detta är på riktigt en fråga som handlar om både demokratiska rättigheter och säkerhet på arbetsplatsen - en säkerhet som inte skall tillägnas endast ett partis medlemmar, utan alla löntagare! Vi säger det igen - partipolitik skall inte styra skyddet för arbetarna. Sverigedemokraterna vill att skyddet skall styras utifrån behovet hos arbetarna själva! Och vi satsar 200 miljoner mer än regeringen på Arbetsmiljöverket de kommande åren.

Socialdemokraterna kan uppvisa en havererad politik inom ett flertal områden och har samtidigt valt att sänka skatten för de som tjänar mest. Hur detta skulle gagna Sveriges alla arbetare är det ingen som förstår. Men det kanske är det som Anders Öqvist och Patrik Jonsson, definierar som ”den socialdemokratiska partitillhörighetens självbevarelsedrift”. Idag innebär den att man sänker skatten för de med högst inkomster.

Det man vill göra är att skapa en dimridå för sina egna misslyckanden, fabricera ett hot som inte finns och desperat försöka vinna tillbaka väljare man svikit under många år. Detta kommer Sveriges stolta löntagare att genomskåda. Socialdemokraternas tid som Sveriges arbetarparti har kommit till vägs ände. Vi sverigedemokrater är beredda att axla den rollen och vi kommer göra satsningar som gynnar alla arbetare - oavsett partitillhörighet.

Liz Zachariasson (SD)

Ledamot i kommunstyrelsen, Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel