Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattsvar: Socialdemokraterna är inte trovärdiga

Svar till "svar till debattartikeln Tierp måste ta hedersavtryck på allvar"( 25/7)

 Socialdemokraterna skriver i sitt svar till Liberalerna att hedersrelaterat förtryck och våld ska tas på största allvar och att de vill ta ett helhetsansvar.

 S är över huvud taget inte trovärdiga i sitt svar till L då man inte ens bemödat sig om att ta reda på fakta. Samtliga sex moderater i kommunfullmäktige reserverade sig mot majoritetens beslut till förmån för min motion, inte endast tre moderater som S påstår i sitt svar.

 Jag lämnade in min motion ”Stärk demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter samt motverka hedersrelaterat våld och förtryck i Tierps kommun” i april 2017, eftersom jag inte blev nöjd med svaret på frågorna i min interpellation som besvarades i kommunfullmäktige i december 2016 av Kenneth Gunnarsson (MP) om hur utbrett det hedersrelaterade våldet och förtrycket var i kommunen och vad kommunen gjort för att motverka hedersrelaterade normer.

Kenneth Gunnarssons svar visade att kommunen inte kände till omfattningen av problemet i Tierps kommun och att kommunen nästan inte gjort något för att motverka hedersförtryckande normer.

LÄS FLER INLÄGG:

Hedersförtryck inget politiskt slagträ

Tierp måste ta hedersförtryck på allvar

 I min motion hade jag två förslag:

 * Att kommunstyrelsen får i uppdrag att kartlägga hur många invånare i Tierps kommun som lever under hedersförtryckande normer.

 * Att kommunstyrelsen får i uppdrag att ta fram en handlingsplan för att förebygga och motverka hedersförtryckande normer.

 Genom att vara taktiska i augusti, innan min motion kommit upp i fullmäktige, ge kommundirektören i uppdrag att ta fram en handlingsplan enligt mina intentioner, slapp man att under fullmäktige i oktober säga jag eller nej till mitt förslag att ta fram en plan för att motverka hedersförtryckande normer. Därmed kastar S sten i glashus när man påstår att man inte vill plocka politiska poäng.

 Att inte kartlägga hur många kommuninnevånare som lever under hedersrelaterat våld och förtryck innan man tar fram en handlingsplan för att förebygga och motverka hedersförtryckande normer är som att bestämma att man ska bygga en skola utan att ha en aning om hur stort elevunderlaget är.

 Ska man framgångsrikt lösa ett samhällsproblem måste man börja med att ta reda på så mycket fakta om problemet som möjligt. Om man inte gör det kommer man att famla i blindo och det är bara tur om den satsning man gör lyckas.

 Man riskerar att skattebetalarnas pengar slösas bort på åtgärder som inte löser problemet.

 Genom att S inte röstade för att en kartläggning av omfattningen av hedersrelaterat våld och förtryck i Tierps kommun tar man således inte ett helhetsansvar för problemet som man påstår.

 Lars-Göran Birkehorn Karlsen,

fullmäktigeledamot, Moderaterna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel