Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debutanten tog hem pokalen

Vilken rallycrossdebut det blev för Magnus Olsson i parallelltävlingen i Strängnäs!
Seger i finalen för 2400-klassen – och Järboföraren var minst sagt glad när det hela stod klart…
– Det är knappt jag tror att det är sant. Verkligen skönt! jublade han direkt efter målgången.

Magnus har ett förflutet som rallyförare, framgångsrik sådan. Men i år blir det rallycross för hela slanten. Bilen, en Volvo 240, har han ”snickrat” ihop under vintern.

– Den går för jäkla bra. Trots att det var första gången jag körde den nu i helgen så fungerade allt som det skulle, fortsätter Magnus.

Som inledde dagen med en fjärdeplats i grundomgången, knappa sekunden efter västmanlänningen Ronny Kingels. Magnus behöll sin position även i semifinalen. Nu skilde det en sekund och 82 hundradelar fram till nya ledaren Peter Karlsson, Ljusdal.

De sex främsta gjorde därefter upp om förstaplatsen i en direkt avgörande final. Här visade Magnus Olsson vart skåpet skulle stå, knep segerpokalen med dryga sekunden i rygg på Mikael Ringström, Årjäng.

– Det här smakar ju helt klart mera. Jag ska finnas på plats här även när SM drar igång om fjorton dagar, lovade Magnus avslutningsvis.

I supernationella klassen återfanns större delen av den svenska eliten i såväl backe som rallycross. Norrmannen Herbjörn C Haug började bäst och vann grundomgången med fem hundradelar före comebackande Jimmy Holmkvist, Gestrike – svensk mästare i rallycross för två år sedan.

I semifinalen därefter höll Fredrik Tiger från Kalix det högsta tempot. Jimmy var nu fyra, knappt slagen även av Stian Haugan, Norge och finske Jari Kokko. Finalpasset kom att bjuda på spänning. Efter det första åket, av två, ledde Stian Haugan före Jimmy. Tråkigt nog tvingades den sistnämnde därefter bryta i åk 2, strax före mållinjen.

– Oljetryckslampan började blinka och jag valde att slå av motorn för att inte riskera ett dyrbart haveri. Det var ju trist, suckade Jimmy, som dock säkert blir att räkna med i årets fortsatta tävlande – främst back-SM och Uphill cup.

Brorsan Håkan Holmkvist blev åtta i tävlingen. Sandvikens Christer Nilsson – regerande svensk mästare i backe – slutade på 13:e plats.