Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dejta aldrig en kock

/

Annons

När man dejtar en person brukar man alltid säga att det är personligheten som spelar roll. Men är det verkligen värt att bli kär i en person som du sedan aldrig får träffa? Jag vet vad jag pratar om. Jag dejtade nämligen en kock. Nu dejtar vi inte längre – nu är vi förlovade.

Det finns tre stora anledningar till att inte dejta en kock. Den första är arbetstiderna. När vi träffades gick vi fortfarande i skolan nästan samma tider, då kunde vi ändå träffas efteråt. Nu jobbar hon. Vilket innebär att hon jobbar kvällar och helger, alltså när jag är ledig. Det är inte så roligt att stanna uppe till tolv för att hinna säga hej och god natt för att sedan sova sex timmar innan du ska upp till skolan igen.

Anledning nummer två är att eftersom hon jobbar med mat hittar hon alltid fel när vi äter. Låt oss säga att hon är ledig och vi ska ut och äta på restaurang. När vi fått in maten och vi inte har pratat ordentligt på en vecka är inte ”dåligt, den här potatisgratängen är inte hemmagjord” de första jag vill prata om direkt.
Att kockar försöker hitta fel i andra kockars mat är ingen hemlighet. Men de ska kanske inte säga det högt utan bara hålla det för sig själv, för jag hade aldrig märkt att potatisgratängen var köpt om hon inte hade sagt något. Hon kan även klaga över små saker som att upplägget på tallriken inte är den finaste. Men vad gör det då? Det ska ändå ner i magen och mosas ihop, vad spelar det då för roll om det ligger lite snett på tallriken?

Den tredje och sista anledningen till varför du aldrig ska dejta en kock är de oplanerade arbetstiderna.
Jag undrar hur många gånger det har hänt egentligen. När hon ska vara ledig får hon väldigt ofta ett samtal från chefen som säger att hon måste in och jobba. Alla planer vi hade gjort för dagen är bara att släppa.
Tänk att ni hade planerat att laga en fin middag och sedan åka och kolla på hockey till exempel, då blir inte den där fina middagen av och inte får du se någon hockey heller. Det är bara en snabb puss och ett hejdå sedan är hon borta för resten av kvällen. Vad ska man då göra? Alla dina kompisar har förmodligen redan gjort planer för kvällen. Du kanske till och med hade sminkat dig lite extra, fixat håret lite finare och satt på dig din nya klänning som du hade köpt för att vara lite extra fin just den dagen. Då är det bara att tvätta av sig det fina sminket, sätta upp håret i en ful tofs och ta av sig klänning och byta till vanliga kläder. Då känner du hur arg du är för att du dejtar en kock.

Nu undrar ni säkert varför jag klankar ner så mycket på kockar när jag är förlovad med en. Men tänk vilka underbart goda middagsbjudningar vi kunde haft!

Emma Frelin
prima@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons