Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dellert gillar att vara i hetluften igen

Kvällens konsert med Gävle Symfoniorkester har fått extra stjärnglans genom konsertvärden Kjerstin Dellert, som de senaste lördagarna synts i tv-programmet ”Stjärnorna på slottet”.


– Men jag kommer inte vara någon vanlig presentatör, lovar hon.

På fötterna har Kjerstin Dellert röda raggsockor när hon kommer med hissen ned från sin svit på Clarion Hotel Winn i Gävle. Sist hon besökte staden hade hon samma rum, så hon tror att det måste vara det bästa.

– Men svenska stadshotell är så tråkiga, klagar hon.

Kjerstin Dellert fyller 84 år i år, men det är ingenting hon verkar bry sig om utan snarare är det som att hon förvånas när hon berättar det.

Hon har sjungit med Gävle Symfoniorkester många gånger berättar hon, men i kväll kommer hon att stå på scenen som konsertvärd för symfoniorkesterns konsert med sopranen Ida Falk Winblad och dirigenten Per Otto Johansson.

– Jag kommer mycket egenmäktigt att prata om allt möjligt, men det kommer att sluta i musik. Det blir tankar om tid, kärlek, roliga historier om Birgit Nilsson och andra kollegor, säger hon finurligt.

De senaste veckorna har Kjerstin Dellert figurerat i kvällstidningarna som aldrig förr. Hon är som en av deltagarna i SVT:s program ”Stjärnorna på slottet” medialt högvilt, men det verkar hon inte ha något emot.

– Det är roligt att vara i hetluften igen, tycker hon.

– Det var något så vidrigt, svarar hon med inlevelse.

– Det ni ser på tv är så tillrättalagt. Det är så tråkigt. Om producenterna hade framställt det som det verkligen var hade det varit mycket intressantare, men det vågar de inte. Vi var mycket bråkigare mot varandra.

– Han är en ouppfostrad pojk. Han använder för mycket könsord och svordomar. Han har mindervärdeskomplex det är därför han bär sig så tokigt åt. Det är synd, för han är intelligent.

Varken Gardells eller Kjerstin Dellerts program har visats än. Men hon lovar att det är två väl värda att vänta på.

– Jag pratar om det liv jag haft. Om min förfärliga skilsmässa och hur jag träffade Nils-Åke, som var 17 år yngre. Det kan inte gå sa alla, men nu har vi varit gifta i 40 år.

Nästan lika länge, i 30 år, har hon varit chef för Confidencen, Ulriksdals slottsteater. Hon fortsätter att arbeta och uppträda som sångerska men operasången har hon fått lägga åt sidan och operan kan hon sakna.

Kvällens program på konserthuset faller henne i smaken.

– Det är en bra blandning. Lagom populärt men det är inget krusande för populariteten och det har stil.