Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstrera för fred, arbete och socialism

Annons

Vi närmar oss 1:a maj och arbetare i alla världens länder förbereder sig just nu för firandet av arbetarklassens egen högtidsdag. Parollerna och kraven är naturligtvis olika beroende på situationen i det aktuella landet, men samtidigt lika i kampen för solidaritet och kampgemenskap mellan världens alla arbetare.

Byggnadsarbetarna i Gästrikland kommer att demonstrera för freden. Det gör vi för att freden är förutsättningen för allt annat. Utan fred blir talet om demokrati och utveckling bara tomma ord. Vi demonstrerar också för freden i eget intresse. Kanonmaten på slagfälten består alltid av arbetarklassens ungdom. Vi ser det som vår skyldighet att motverka att byggnadsarbetare från olika länder skall mörda varandra därför att imperialismen slåss om dess rikedomar.

Byggnadsarbetarna i Gästrikland demonstrerar också på 1:a Maj för allas rätt till ett arbete. Med arbete menar vi att utföra ett nödvändigt arbete till en en avtalsenlig lön. Vi demonstrerar för allas rätt att vara behövda, att vara väntade och att ingå i ett socialt nätverk. Vi accepterar att ny teknik ersätter gammal teknik, ja vi accepterar i vissa fall att hela brancher försvinner. Vore det inte så skulle vi kräva att tillverkningen av ånglok och hästdroskor skulle återupptas. Däremot accepterar vi aldrig att kapitalet genom ett penndrag kan ställa hela orter utan sysselsättning. Vi menar att ingen får avskedas utan att nytt arbete eller utbikldning är klart. Ytterst är regeringen ansvarig för detta. Vi acceptetar inte högerregeringens åtgärder för att ta bort männiksor från arbetslöshets statistiken i form av fas 3 och liknande. Detta är ett vidrigt sätt att förnedra människor som vi aldrig kan acceptera.

Vi kommer också att på 1:a Maj demonstrera för socialismen. Vi är trött på det samhälle som tillåter landets borgarklass genom börsspekulanter och banker försnillar tusentals miljarder kronor och när festen är slut skickar notan till det arbetande folket. Vi accepterar inte ett samhälle där allt förvandlas till varor som skall säljas till högstbjudande. Vi menar på fullaste allvar att det finns saker som inte lämpar sig för auktion på kapaitalismens altare såsom vård skola occh omsorg. Vi accepterar inte kapitalismens rovdrift på människor och natur. Vi accepterar inte ett samhälle där demokrating gör halt utanför fabriksporten. Vi kräver ett samhälle som genomsyras av demokrati, solidaritet och sammanhållning där alla får del av samhällets gemensamma rikedomar.

Därför blir huvudparollen för Gästrikland Byggnadsarbetare 1:a Maj 2011, FRED, ARBETE, SOCIALISM.

Den som vill är alltid välkommen att ansluta sig till vår del av tåget. Vi ses utanför Folkets Hus i Gävle 13.30 , Jerntorget i Sandviken 11.30 , Teaterplan i Hofors 14.00, Kulturstation Ockelbo 12.30 , Centrum Norrsundet 10.00 . Centrum Skutskär 11.30 .

Lars Lundberg
ordförande Byggnads Gästrikland

Mer läsning

Annons