Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den borgerliga oppositionen lovar förbättringar i vården

Läkarbesök inom tre dagar, en akutgaranti och fler mellanvårdsplatser. Det lovar den borgerliga oppositionen i ett kontrakt med väljarna.

Annons

– Det är mer än bara tomma löften, säger Patrik Stenvard (M).

Samverkan Gävleborg där Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet ingår nöjer sig inte med att bara ge vallöften.

De vill skriva ett kontrakt med befolkningen i Gävleborg. Där listar de åtta saker som de ska åstadkomma om de får makten i landstinget Gävleborg.

– Det är konkreta saker som vi lovar och som är enkla att följa upp. Lever vi inte upp till det får vi stå till svars vid nästa val. Då får vi vår dom, säger Patrik Stenvard (M).

Kortare väntetider

Ett löfte är att väntetiderna till vården ska kortas. Inom tre dagar ska man få komma till läkare på hälsocentral och man ska inte behöva vänta mer än 30 dagar på att träffa en sjukhusläkare eller på en operation. Om landstinget inte lyckas ge vård inom den tiden ska man som patient få gå till en annan vårdgivare.

Samverkanspartierna vill också införa en garanti som begränsar hur länge man som patient ska behöva vänta på akutmottagningen.

Dessutom vill man att det ska skapas fler mellanvårdsplatser i samarbete med kommunerna för att avlasta sjukhusen och minska överbeläggningarna.

I kontraktet lovar partierna också att de själva regelbundet ska besöka sjukvården och prata med personalen.

Mer läsning

Annons