Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den förbjudna frågan till Brand

Disneyfilm och sexskandal – hur går det ihop?
Vi ställde frågan till komikern Russell Brand.
Resultat: En tryckt stämning och en livrädd Adam Sandler.

Det är galapremiär och lansering av Disneys stora julfilm "Bedtime stories" i London. På plats: Storstjärnorna Adam Sandler och Russell Brand, brittisk skandalkomiker och skådespelare.

Filmen är en söt historia om godnattsagor som blir verklighet. Men Adam Sandler är känd för minst sagt vågad humor, och tonen i filmen är ovanligt respektlös för att vara en Disneypremiär. Dessutom har stormen efter Russell Brands radioskandal (se faktarutan)ännu inte lagt sig.

På kvällen för London-premiären på "Bedtime stories", undviker Russell Brand journalisternas frågor på röda mattan. Men dagen efter hålls en presskonferens där både Sandler och Brand finns på plats.

Liksom TT Spektras reporter, nyfiken på hur Disney reagerat på Russell Brands sexprat i radio bara veckorna före premiären.

Liksom en presskonferensmoderator som, ska det visa sig, fått stränga instruktioner att till varje pris inte släppa fram frågor om några sexskandaler.

–Nej! Ursäkta! Vi är här för att prata om "Bedtime stories". Adam svarar, sedan får du formulera om frågan till Russell Brand, säger moderatorn.

Tystnad.

– Shit, nu blev till och med JAG nervös. Hur var frågan? Jag är skakis. Det kändes som att min pappa var här. Eeh... Nej, Disney var coola. Vi hade en barntillåten film och fick hålla den på en nivå som alla var bekväma med. Hitta skämt som var roliga men inte stötande. Okej, det är en liten skillnad från en vanlig Disneyfilm, men vi tycker den är tillräckligt respektfull, säger Adam Sandler.

Nej! Nej! Han refererar till det! Det var en referens. Skicka ut honom! Han är galen! Han vet för mycket!, säger Russell Brand mellan tänderna.

– Nästa fråga, säger moderatorn.

"Bedtime stories" har svensk premiär 20 februari.