Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den hade kunnat vara bättre

Förutsättningarna är inte fel, trots att de är "fel". Inte fel för att Jennifer Aniston och Gerard Butler är söta skådisar med viss humortalang, filmen de medverkar i har gjorts med hjälp av en väldig massa pengar och romcoms är ju ändå alltid romcoms.

"Fel" är däremot det faktum att Anistons journalist ska tas till häkte av hennes ex som numera är prisjägare – no time for romance och återknutna äktenskapslöften, alltså.

Men "fel" blir såklart rätt, annars vore detta inte en film från Hollywood och att kärlek börjar med bråk fick vi lära oss redan på dagis. Här må det ha börjat med kärlek en gång i tiden, blivit bråk, men det slutar givetvis med kärlek igen.

Ingen är förvånad.

Däremot är det lite trist att filmmakarna inte väljer att skruva det hela nåt litet varv extra eller anstränger sig en liten aningen mer med skämten – när nu förutsättningarna faktiskt finns där.

Nu blir "The bounty hunter" en stundtals helt okej och stundtals rätt långtråkig historia om en journalist som misstänker polisiär inbladning i ett mord, och av den anledningen blir jagad av några ruskiga typer samtidigt som hennes före detta make gör sitt bästa för att köra henne till häktet där hon ska infinna sig för ett åtal om hot mot tjänsteman. Och så detta tjafsande exmakarna emellan som vi redan i första scenen förstår varthän det ska ta vägen.

De hyfsat goda förutsättningarna tas inte omhand, ungefär så. Lite hade man gärna skrattat på väg till den obligatoriska avslutningskyssen inne på häktet.

Lisa Pehrsdotter