Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den hållbara lösningen

Återigen läser vi rubrikerna om att sjuktalen ökar.

I dag är svenskarna i genomsnitt sjukskrivna tio dagar per år. Det är en hög siffra (här bör dock påpekas att det inte är uppseendeväckande högt i ett europeiskt perspektiv).

Vi måste låta människor vara sjuka när de är sjuka, men vi måste även ta ohälsan på allvar. Det är slöseri med människoliv om vi inte gör allt vi mäktar med för att vända utvecklingen.

Eftersom det kostar en del för statskassan med en sjuk befolkning är också tiotusenkronorsfrågan just hur vi vänder den uppgående trenden av sjukskrivningarna. Politiker, myndigheter och vårdkedjan stångar sina huvuden i jakt på en hållbar lösning, för det finns såklart lösningar. Vissa har visat sig fungera bättre än andra.

En lösning är att låta de anställda stå för risken, genom att strypa möjligheten för människor att försörja sig när de blir sjuka. Något Sverige testade under några år, med resultat att de sjuka inte blev friska, bara fattiga.

En annan lösning är att i stället låta arbetsgivaren stå för risken. En lösning som Nederländerna har använt sig av, med resultat att sjukskrivningarna minskade med 40 procent. Det är en dramatisk förändring. Men, något som riskerar att leda till ett a- och ett b-lag på arbetsmarknaden där arbetsgivaren gör allt i sin makt för att inte anställa någon som eventuellt skulle kunna bli sjuk och inte kunna arbeta.

I Nederländerna gäller att alla företag måste betala sjuklön för sina sjukskrivna anställda under minst två år, oavsett om åkomman beror på något som skett på jobbet eller inte. Om företaget inte följer de statliga riktlinjerna så kan bolaget åka på ett tredje års sjuklön och en del av förtidspensionen.

Det här är alltså ett recept som fungerat för att få ned sjukskrivningssiffrorna i Nederländerna. Men, en lösning som nog ingen tror kommer att bli aktuellt i Sverige. Om företag ser de anställda som potentiella ekonomiska risker kommer många människor att bli utsorterade i förtid. Att arbetsgivarna i framtiden får ta ett större ansvar för sjukskrivningarna är sunt, men det måste vara en skälig ansvarsfördelning.

En tredje och betydligt mer hållbar lösning är förebyggande arbete. Hårdare krav på arbetsgivare, anställda och samhälle för att i tid förebygga sjukskrivningar. Förebyggande i detta fall stavas en kraftig satsning på det systematiska arbetsmiljöarbetet, en utbyggd företagshälsovård och utökat samhälleligt ansvar för folkhälsan. Högre skattesats på ohälsosam mat och dryck kan vara en sådan åtgärd, subventionerad träning en annan, fler idrottstimmar i skolan en tredje, och så vidare.

Att människor blir sjuka av jobbet måste vi göra vad vi kan för att förhindra. Och detta gäller inte bara fysiska åkommor som förslitningsskador eller fallolyckor, det gäller även den psykiska ohälsan. Människor måste få möjlighet till återhämtning, känna att arbetet är meningsfullt och vara en del av en arbetsplatsgemenskap. De arbetsplatser där detta brister riskerar att få anställda som blir sjuka under lång tid, och det är något som är kostsamt inte bara för företaget, utan även för samhället och inte minst för den enskilda individen.

Ansvaret för ett hållbart arbetsliv kan vi inte lyfta över på en enskild part, utan ett ansvar vi måste ta tillsammans.

LÄS ÄVEN: Skadat förtroende

LÄS ÄVEN: När alla ska samsas