Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den sanna bilden av borgerligheten

Erik Laakso (S) och Patrik Årman (S) hörde en del de tycker lät absurt vid fullmäktige i Tierp.

Annons

I Daniel Blomstedts (M) Tierp kan du bli hänvisad till godtycklig välgörenhet från dem som har ett jobb när du själv blivit sjuk eller arbetslös och när du är där tycker Catarina Deremar (C) att du ska ”masa dig ut” och söka ett nytt jobb. För att förstå det behövs de ökade inkomstklyftorna för annars begriper du kanske inte att det är ett jobb du behöver. Låter det absurt? Ja, det tycker vi också och hade vi inte hört det med egna öron i fullmäktige- salen i Tierp tisdag 28 april hade vi inte trott det heller.

I den debatt som efterföljde en interpellation (ställd till kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson angående ökade kostnader för kommunens försörjningsstöd och relationen till försämringarna i a-kassan) hamnade de borgerliga företrädarna i skottgluggen från Vänsterpartiets Urban Blomster.

De försvarade den Moderatledda borgaralliansens försämringar och jakt på sjuka och arbetslösa med just ovanstående argumentation och både Catarina Deremar och Daniel Blomstedt beskrev den förda politiken som en framgång för att minska utanförskapet.

Här kommer de sanna bilderna av den svenska borgerligheten fram. Moderaterna byter skattesänkningar för dem som är friska och har jobb mot försämringar i den generella välfärden och hänvisar dig som drabbats av arbetslöshet eller sjukdom till att åter få gå med mössan i hand och be om välgörenhet om samhällets resurser inte skulle räcka.

Ditt hopp får stå till att ditt fall är tillräckligt ömmande för att de ska öppna börsen för dig.

Centerpartiet å sin sida tycks tro att du är arbetslös för att du är lat och att du därför ska ha så dåligt skydd från välfärden att du måste ”masa dig ut” och söka det där jobbet som du kanske är ovillig att ta eftersom du tjänar för bra på att vara sjuk eller arbetslös. Glöm inte det i valet 2010 och glöm det inte i Europaparlamentsvalet i juni för det är så de vill hela Europa ska se ut.

Ett Socialdemokratiskt Europa och ett Socialdemokratiskt Sverige vill vi ska ha ett väl utbyggt välfärdssystem som ger alla invånare utan undantag trygghet när livet förändras på ett oönskat sätt, utan att individen ska behöva vara utlämnad till godtycklig behandling eller förnedrande bedömningar.

Erik Laakso (S)
Tierp
Patrik Årman (S)
Tierp

Mer läsning

Annons