Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den segern satt fint

– Jag hade tur som sjutton, men det ska man väl ha ibland...
Fredrik "Fast–Freddy" Fagerström slog till med seger i Pro Modified när SM–premiären i dragracing slutfördes på Tierp Arena under gårdagen!

Annons

Favorit till segern var Michael Gullqvist, men redan i den andra omgången fick den välmeriterade Hässelbyföraren respass i mötet med östgöten Mattias Wulcan.

Därmed blev det hela en öppen historia. Wulcan tog sig sedermera till final och samma sak gällde veteranen Fredrik Fagerström från Huddinge. Vem skulle ta hem spelet?

Jo, det gjorde Fagerström. Wulcan knäckte bakaxeln i starten och därmed var saken klar.

– Det var ju flax för mitt vidkommande. Men tur och otur brukar ju jämna ut sig i längden, menade en glad segrare efteråt.

Som har börjat helgen med strul.

– Ja, vi bytte däck och bilen blev högre i fram. Det innebar att fotocellen bröt tidigare än vad jag är van vid. Som tur kom vi på vad som felade, förklarade Fredrik vidare.

I fjol var han fyra i SM och femma i EM. Nu började säsongen på bästa tänkbara sätt. Blir det fortsatt satsning?

– Ja, på SM i alla fall. EM kör jag nog däremot inte alla deltävlingar i.

Stock/Super Stock bjöd på en ren dalafinal. Håkan Nordström, Falun och Ari Körkkö från Borlänge gjorde upp om segerpokalen.

Nordström drog till slut det längsta strået efter det att Lörkkö gjort en så kallad break-out (kört snabbare än klassen tillåter).

– Sitter riktigt fint. Jag hade en bra säsong 2011 men låg lågt med tävlandet ifjol. Men det här smakar så klart mera, myste en nöjd Håkan Nordström inför prisutdelningen.

I Competition Eliminator fick Per–Erik Lindgren från Piteå bära favoritskapet i finalmötet mot Niklas Heikkilä, Bålsta. Men förhandstipsen kom på skam – Niklas vann med klar marginal.

Den resterande SM–klassen – Junior Dragster – vanns av 15–årige Simon Andersson från Höör i Skåne.

Anders Blanck från Gävle hade slutat femma i lördagens kval i Super Street Bike och vissa förhoppningar fanns på en framskjuten placering även i elimineringen. Redan i den första repan tog emellertid det roliga slut.

– Motorn bara lade av när jag släppte kopplingen. Vete sjutton vad som hände, grubblade Anders.

Även Roberth Häggblom, Älvkarleby, Tommie Johansson, Gävle samt Niclas Johansson från Torsåker fick ge vika i den inledande omgången. Vann gjorde Björn Friström, Mora.

Två regnskurar störde ritningarna och tävlingen försenades med ett par timmar. Men sådant hör väl sporten till och publiken är luttrad...