Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den senaste stjärnan

/

Från talangjaktsprogram världen över strömmar filmer in till Youtube. Men det är bara vissa som blir populära, de som sticker ut och gör det mest oväntade. Brittiskan Susan Boyle är senaste i raden av nya stjärnskott som med hjälp av Youtube blivit världskändis.

Annons

Susan Boyle är en amatörsångerska som över en natt blev världskändis efter ett bejublat framträdande på tv-programmet ”Britan’s got talent”. Susan klev ut på den stora scenen och möttes direkt av en skeptisk publik och jury. Låten som förändrade hennes liv var ” I Dreamed A Dream” från musikalen ” Samhällets olycksbarn”. Susan blev genast uppmärksammad i sitt hemland. Men det var via Youtube världen fick se hennes framträdande och gjorde henne till den kändis hon nu har blivit. Efter att ha chockat England har klippet på hennes framträdande lagts ut på Youtube och hon har hyllats av hela världen. Videon är en av de mest sedda 2009 och hysterin kring Susan har varit stor efter ”genombrottet”.

För tillfället är det 53 miljoner klick på hennes klipp vilket innebär att hon passerat en annan känd brittisk deltagare från samma program, den forne mobilförsäljaren Paul Potts. I och med hennes framgång sattes också ett nytt internetrekord. Under de nio första dagarna efter hennes framträdande hade över 100 miljoner personer sett eller läst om henne på internet vilket är ett nytt rekord. Susan har alltid hållit på med sång och musik. När hon var ung gick hon på ” Edinburgh Acting School” där hon tränades i sång och musik. Susans audition i ”Britan’s got talent” var inte hennes första, 1995 sjöng hon låten ”My kind of people” på ett köpcentrum i Glasgow. Susan lyckades inte och skyllde på sin nervositet. Detta var något som även märktes nästa gång hon skulle göra en audition. Men den gången gick det ju som vi vet mycket bättre.

Mer läsning

Annons