Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som redan har får lite mer

Annons

Ekonomin störtdyker, räntan sjunker mot nollpunkten, a-kassan är sämst och lägst i Norden, arbetslösheten skenar, Försäkringskassan har kollapsat, arbetsförmedlingen har inga jobb att förmedla – men bankerna gör lysande affärer och TeliaSoneras vd Lars Nyberg tänker inte avstå från sin välförtjänta bonus.
Han tjänar miljoner och sopar hem några till för att andra jobbat så bra och hårt. Det är rättvist tycker Nyberg, men inte facket.


Andra direktörer grunnar vidare på sina bonusar; vågar de ta ut miljonerna samtidigt som tusentals varsel skickas ut till firmans anställda? En komplicerad fråga.
Men de borde lyssna på Anders Borg: Landet befinner sig i nödläge! ropar han från bunkern. Dags att se över löner, fringisar och andra finfina förmåner. Och bankerna skall inte tro att de kan berika sig ytterligare på räntegapet! Tiden är inne för solidaritet, sammanhållning och gemenskap över klassgränser och etniska klyftor. Borg låter tillfälligt som en agitator.


Sedan sänker han skatten för de som tjänar mest (också Nyberg) och skickar inspektörerna efter sjuka, vabbare och arbetslösa. De som kan gå, sitta eller ligga skall sättas i arbete! Ingen pardon!


Vi lever i en egendomlig tid.

 

Annons