Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är en strid om Moder Jords natur


Den så kallade vargdebatten framställs ofta helt felaktigt som en kamp mellan människor på landsbygden och storstadsborna.

Annons

När det i själva verket är en strid mellan Moder Jords natur och makten över henne. Vi som värnar och älskar kallas stockholmare trots att det enligt en Sifoundersökning som gjordes för ett par år sedan endast är 6 procent av landsbygdsborna som är emot varg. Och tacka sjutton för det, frisk levande natur är ju den största tillgång som finns. Utan naturen finns inte förmågan till fysiskt liv här.

Vargens återkomst är ett försök av naturen att hela sig, det människor gör som ersättning duger helt enkelt inte. Vargen är ovärdelig i naturen. Det sägs ofta att vargen utarmar landsbygden, vilket är så fel det kan bli. Vinterns vargslakt däremot tog bort en del arbetstillfällen, bland annat inom ekoturism som kunde gynnat alla. I stället fick hatet mot ett djur råda. Där var Stockholm och riksdagshuset med, SJF är ju tyvärr väldigt välrepresenterad i maktens korridorer tvärtemot vad som påstås. Det är en sorg. Glädjande är däremot att så många människor både i stad och på landsbygden vill värna vargen och förstår vikten av en frisk fungerande natur.

Medlem i nätverket varg och lo med 12 500 medlemmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare