Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är inte fråga om censur”

Högskolans rektor Maj-Britt Johansson planerar en omfattande omorganisation av högskolan.


Själv tror hon att oron kring översynen är en av orsakerna till att anställda anklagar ledningen för att försöka tysta ner dem.

Arbetarbladet har i flera artiklar berättat om hur personal på högskolan anser att ledningen försöker förhindra kritiska röster i media. Budskapet har varit att högskolan inte ska ges negativ publicitet.

Upprinnelsen till debatten är bland annat tre ledamöters avhopp från nämnden för humaniora, vård och samhällsvetenskap, och den kritik de framfört i pressen.

Maj- Britt Johansson står fast vid att konflikter i första hand ska vädras internt.

– Vad vi vill är att man först ska meddela ledningen så att vi kan lösa problemen i stället för att börja med att gå till pressen, säger hon.

Samtidigt nekar hon bestämt till att anställda uppmanats att inte prata med media.

– Det är absolut inte fråga om någon censur. Om en journalist ringer upp och ställer frågor ska man svara på dem.

– Jo. Men det skulle kännas trevligare om vi diskuterar mer öppet inom högskolan.

Liksom kommunikationschefen Johan Ahlgren betonar Johansson behovet av bättre kommunikationsvägar.

– Den här historien gör att vi måste skynda på jobbet med en ny kommunikationsstrategi. Jag har också inlett en total översyn av högskolan. Det gäller organastionen av institutioner, nämnder och hela ledningen. Det är naturligt att det blir en stor oro i samband med det.

Enligt Maj-Britt Johansson ska översynen vara klar och förändringarna genomförda redan nästa år.