Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är unikt att vara udda

Annons

En efter en tar nu vårens program semester för att lämna oss med säsongsuppehåll och ett stort utbud avdammade repriser. Som tur är överraskar ändå en och annan nytillverkad produkt i rutan.

I kväll kan du se andra delen av femmans ”Last man standing”, som garanterat kommer få dig att bita ihop käkarna. Visserligen är detta ännu ett tillskott till mängden av redan existerande realityserier, men faktum är att timmen levererar något unikt som gör att den ändå sticker ut. Det är äventyr på hög nivå. Det är blod, svett och tårar, och allvarliga utmaningar som gäller.

Sex unga män, amerikanska och brittiska putsade atleter, beger sig jorden runt för att utmana lokal-befolkningen på olika platser i diverse tunga grenar. Jag som själv är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, blir så laddad att jag vill lyfta soffan när jag tittar på sånt här.

Ett plus med ”Last man standing” är även att vi får en bit reseprogram på köpet med skildringar av annan kultur och dess olikheter. Då en halvnaken brasiliansk stam vill testa de tävlandes manlighet, skakar jag dock på huvudet. När ben skrubbas blodiga med taggar för att sedan smörjas in med salt och chilifrukter kan jag inte låta blir att fundera över vad män ser för poäng med detta. Är det verkligen manligt att klara smärta?

I samma kanal hittar du ytterligare en nysatsning, nämligen ”Norges heligaste” som är ett humorprogram från vårt vänstra grannland. Programmet har liknats med ”100 höjdare” och jag tycker om tanken att de fokusera på udda, eller snarare unika, personligheter men tyvärr hinner jag bli uttråkad redan de första fem minuterna av premiären.

Bröderna Vegard och Bårds glada norska dialekt fastnar hos mig, men inte lyckas de skapa något speciellt häpnadsväckande eller göra något originellt av sitt uppdrag. Det mest annorlunda de hittar är en kille som går runt i lite för tajta jeans, en snubbe som pysslar med healing, en man som sjunger hysteriskt speciellt, och ett gäng nudister på en camping. Jag skulle våga påstå att jag och min vän var mer annorlunda än så, häromdagen när vi gjorde entré i stan på vårt eget vis (och inte är vi nudister…)

Jag tror faktiskt att alla har sidor hos sig själva som kan ses som mer eller mindre annorlunda. Det som skiljer oss åt är att vissa väljer att dölja det där som sticker ut, medan andra vågar leva ut det. Själv anser jag att det är det originella som gör oss till dem vi är och skapar vår personlighet. Vi behöver inte åka världen runt och utmana brasilianare i brottning tills blodet rinner för att vara speciella.

Det räcker att bara vara just så som dagen gör oss. Ta vara på dina unika sidor och våga bjud på dig själv.

 

Mer läsning

Annons