Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det bådar gott för Packet inför sommaren

Vem trodde att Plura och Eldkvarn skulle skippa traditionen med att besöka Gävle under julhelgen? De har ju spelat på Artist, CC eller Heartbreak varje julhelg lika säkert som det är att tv sänder Kalle Anka på julafton.

Annons

Hur som helst, att ta in Perssons Pack som reserver är inte helt fel. Packet som snart är aktuella med nytt album igen är en fyllenostalgitripp som i sin galghumoristiska vardagsrealism passar bra för annandagspubliken.

Problemet är att det är svårt att höra Perssons texter på grund av skrålet bland folket. Men ett gäng trogna fans står packade längst fram och sjunger med för full hals i Packklassiker som ”Hanna”, ”Fribacka väg”, ”Ta mig tusen dagar härifrån” med flera. Florence Valentin’s Love Antell spelar mer indieteknisk gitarr än Packets tidigare gitarrister, Norpan Eriksson är stabil som trummis och ursprungsmedlemmen Magnus Lind behöver knappt fingra på sitt dragspel förrän fansen goes bananas.

Ändå känns det som ett mellangig för Hälsinglands mest underskattade textförfattare. Kliver man på vid midnatt är folk självklart mer högljudda när promillehalten stiger. Men det är ett gig som ändå lovar stort inför Perssons Packs återkomst på sommarens utomhusscener, då albumet är släppt och fansen lärt sig de nya låtarna.