Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs fler vägar till jobb för unga

Annons

Replik till "Låt verkligheten avgöra om vi har rätt i vår kritik" av Pärssinen (S), Lindestam (S), Svedberg (S) och Lundgren (S) från Alliansen i Gävleborg.


Länets socialdemokratiska riksdagsledamöter skriver i Arbetarbladet 9/10 att regeringens politik inte leder till nya jobb. Vi är fortfarande inte nöjda, men utvecklingen på den svenska arbetsmarknaden går åt rätt håll. I augusti hade antalet sysselsatta ökat med 200 000 fler personer jämfört med 2006.

Trots att den svenska ekonomin just nu befinner sig i en inbromsning får fler och fler glädjande nog ett jobb att gå till. Enligt Konjunkturinstitutet väntas antalet sysselsatta öka med 125 000 personer under 2011 och 2012. Arbetslösheten sjunker. I augusti hade den minskat med 34 000 personer jämfört med i fjol. Tack vare en Allians som tar ansvar med en politik som stärker arbetslinjen kan vi se en positiv utveckling, trots en stor finansiell oro i omvärlden.

Socialdemokraterna påstår att de för en politik som ger nya jobb, men deras politik skulle slå hårt mot våra ungdomar. Socialdemokraterna vill göra det dubbelt så dyrt att anställa unga och de är dessutom emot sänkningen av restaurangmomsen, vilket i allra högsta grad kommer att drabba en bransch där många ungdomar arbetar. Som om det inte vore illa nog så vill Socialdemokraterna dessutom försämra RUT- och ROT-avdragen. Sammantaget hotas 20 000 jobb. Det kallar inte vi att ta ansvar och föra en politik som ger jobb.

Sedan Alliansregeringen vann regeringsmakten har sysselsättningen ökat och antalet förtidspensionärer och låntidssjukskrivna minskat. Mot detta står en djupt oenig opposition utan samlat regeringsalternativ. Våra ungdomar är de största förlorarna på Socialdemokraternas politik. Alliansen tar ansvar och fortsätter att leverera en politik som stärker arbetslinjen. Fler jobb och vägar till jobb för unga behövs. Det är så vi tar hela Sverige framåt.

Tomas Tobé (M)

Margareta B Kjellin (M)

Lars Beckman (M)

Hans Backman (FP)

Anders W Jonsson (C)

Riksdagsledamöter för Gävleborgs län

Lennart Sjögren (KD)
Ledamot kommunfullmäktige

Mer läsning

Annons