Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns en fullt utrustad fritidsgård i Gävle centrum

Föreningen På Rätt Väg/Block 17 ger kultur- och fritidsnämnds- ledamöter ett femte alternativ inför dagens sammanträde. En fritidsgård för centrumungdomarna att återvända till efter sommaren.

Annons

God morgon kultur- och fritidsnämndsledamöter. Nu återstår en dag på ”jobbet”. Vid dagens kultur- och fritidsnämndssammanträde kommer ni att behandla frågan om fritidsgård i centrum för ungdomar. Ni har vid tidigare sammanträden ställt er positiva till att en fritidsgård ska finnas i Gävle centrum. Frågan är bara var och hur?

För det har ni beställt en utredning som finns på ert beslutsbord i dag.

Utredningen presenterar tydligen fyra förslag som inte verkar helt genomarbetade, utom det som är en besparing, det vill säga bidraget, dras in och då blir det ingen fritidsgård.

För de övriga tre återstår en del lösningar, bland annat lokalfrågan, vilket sannolikt betyder att ungdomarna till hösten inte har någon centralt belägen fritidsgård att komma till. Det finns andra bra fritidsgårdar i Gävle men ingen i deras närområde och vardagsmiljö såvida ni inte väljer ett femte alternativ tills lokalfrågan för de övriga alternativen är lösta.

Det finns en fullt utrustad fritidsgård i centrum med skateboardramp, klättervägg, biljardbord, pingisbord, ljudanläggning, scen, gym, bollyta, alltså det mesta av vad en fritidsgård har att erbjuda.

Det handlar om de lokaler som vår förening bedrivit fritidsgård i de senaste tolv åren, Block 17.

De står tillgängliga efter det att hyresvärden ändrat sina ombyggnads- planer för fastigheten och är villig att upplåta lokalerna och utrustningen finns ju redan där. Driftsansvar kan erbjudas en eller flera parter.

Det alternativet är en garanti för att det finns en fritidsgård för centrumungdomarna att återvända till efter sommaren.

Av våra besökare på gården har många invandrar- bakgrund och det känns som ett olustigt mönster att just den gruppen medborgare i Gävle kommun ska drabbas.

Deras skola har lagts ner och nu är deras fritidsgård i fara.

 

 

Mer läsning

Annons