Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det finns inget större än när man blir pappa”

Att få barn var precis så där stort som alla säger, konstaterar Jens Brismo.


– Det finns inget större än att bli pappa, det är en underbar känsla, säger han med eftertryck och pussar på sonen som ligger på skötbordet. Jens torkar Calle
, 1,5 år,
ren från bajs och byter blöja.

Nu har han inrättat sin arbetstid delvis efter Calles behov, de har eftermiddagarna tillsammans.

Jens bytte helt inriktning på yrkeslivet i våras när han efter 20 år i restaurangbranschen blev anställd på ett larmföretag.

– Företaget hade en veckokonferens på Engeltofta för att planera för en etablering i Gästrikland och Dalarna. Efter två dagar blev jag tillfrågad om jag ville bli deras platschef och dra igång verksamheten, berättar Jens som då arbetade på Engeltofta.

Han blev överraskad förstås, funderade ett tag och insåg att det var en utmaning som triggade honom.

– Jag gillar att ta mig an nya saker och det här var nåt helt nytt för mig.

I mitten på maj började Jens sitt nya jobb. Företaget säljer larmutrustning till privatkunder och därmed blir arbetstiderna därefter – till stor del kvällar och söndagar.

Det gör att Jens alltid hämtar Calle på dagis på eftermiddagarna. När Denise kommer hem vid halv sju går han till jobbet igen. Kvällsskiftet avslutas med en träff med säljarna vid 22-tiden för att kolla hur dagen varit. Jens är hemma igen runt elva. Dessutom jobbar han söndageftermiddagar.

– Men fredagar är jag ledig, det är min och Calles dag tillsammans, säger Jens belåtet.

Jens var tre år när hans familj flyttade till Gävle från Stockholm. Efter skolan och lumpen blev han restaurangvaktmästare på Café Artist och hans yrkesliv på krogen började.

– Sen dess har jag jobbat med allt möjligt på flera krogar i stan – kock (”helt talanglös”), bartender, servitör, garderobiär, entrévärd och restaurangchef.

Efter åren i den högljudda krogmiljön har han fått tinnitus – ”först trodde jag att det var teven som tjöt, men det var ju i mitt huvud”.

Under några år arbetade han som produktionschef hos Sodexho och ansvarade för maten till tolv skolor och tre äldreboenden. Han slutade när Engeltofta kom in i bilden för knappt två år sen. Där blev han partner och ansvarig för verksamheten.

– Förra våren tokrustade vi hela stället och öppnade sen i mitten av maj. Mitt ansvarsområde var företag och konferensverksamheten.

Denise och Jens vägar korsades för snart tio år sen i Boulognern när de rastade sina hundar. Sen dök Denise upp på Tre & Co där Jens jobbade och han gjorde sitt bästa för att charma henne. Vilket han uppenbarligen lyckades med för de två flyttade ihop.

För två år sedan hade de hemligt bröllop och Calle föddes i mars förra året.

– Vi hade köpt det här huset när Calle föddes, men det var inte färdigt. Under tiden huset byggdes bodde vi på 18 kvadratmeter i ett litet hus hos Denise föräldrar. När vi äntligen flyttade därifrån sa jag ”aldrig mer mikromat” för det var det enda vi kunde laga där!

På fritiden är Jens stora intressen fotboll, hockey och skidor, intressen han delar med resten av familjen. De brukar gå på lördagsmatcherna i Läkerol Arena.

– Calle brukar skrika ”heja Zlatan” på Brynäsmatcherna, han har inte riktigt fattat skillnaden mellan fotboll och hockey, skrattar Jens.