Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns inget VI i Region Gävleborg

Åter igen går medarbetare ut i media för att bli lyssnade på. Det är inte första gången dialogen med arbetsgivaren sker där... Dialogen, eller rättare sagt monologen, från arbetsgivarens håll har säkert funnits innan men utan utrymme till delaktighet och synpunkter från dem viktigaste i hela organisationen det vill säga medarbetarna. När sedan medarbetarna uttrycker sig i media då visar arbetsgivaren sin rätta sida genom att samla alla verksamhetschefers underskrifter som ett stöd åt förslaget. Vem skulle våga låta bli att skriva under?

Detta är ett tydligt exempel på strukturen i Region Gävleborg. Det finns inget vi. Det är vi och dem, det vill säga chefer mot arbetstagare. Om medarbetarna säger ifrån då ses gruppen som en "problemgrupp". Detta är tydligt på alla chefsnivåer. Det är svårt att genomföra förändringar i en verksamhet där delaktighet och samarbete saknas.

Det är vågat av Region Gävleborg att införa liknande arbetsvillkor som nyligen tagits bort på en annan enhet i divisionen. De togs bort med anledning av den negativa arbetsmiljö det innebar för medarbetarna. Så i stället för att visa er makt genom underskrifter, lär av varandra!

Visst finns det ett ekonomiskt underskott som måste åtgärdas men att vara en oattraktiv arbetsgivare kommer att bli dyrare.

Den arbetsgrupp ni nu "leker" med är eftertraktade i all annan verksamhet och sjuksköterskor är en bristvara i hela landet. Var rädd om dem!

Före detta medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare