Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns redan radioalternativ

Riksdagsmännen Lars Beckman och Carl-Oskar Bohlin, båda (M), efterlyser fler radiokanaler i Gävleborg. Men åtminstone i Gävle finns ytterligare en kanal.

Den sänder på 102,7 Mhz (alldeles till höger om Sveriges Radio Gävleborg på skalan). Merparten av dygnets timmar sänder Cityradion med ett programutbud som inte minst innehåller mycket musik, musik för något vuxnare lyssnare än de som Sveriges Radios P3 och P4 verkar vända sig till.

På måndags- och tisdagsförmiddagar sänder Radioseniorerna reportage och intervjuer samt mycket musik speciellt riktad till lyssnare med ”vuxna öron”.

Onsdag förmiddag sänder Åke Blom sina initierade ”gammel-tjo”-program och där kan den andligt intresserade lyssna till Roland Erikssons ”Hjärtats sånger”. Andliga sånger sänder dessutom Hope FM varje vardagsmorgon mellan 06.00 och 09.00.

På lördag eftermiddag sänds Gästriklands (möjligen länets) enda finskspråkiga program - oerhört populärt i den invandrargruppen. Och på söndagar ryms också ett program för våra spansktalande invånare.

Den politiskt intresserade kan på 102,7 Mhz lyssna till Gävle kommunfullmäktiges sammanträden - oftast sista måndagen i månaden med börja kl. 14.00.

Summa sumarum är 102,7 ett alldeles utmärkt alternativ för den som inte orkar lyssna till de mer kända och, enligt många, alltför ”ungdomliga” kanaler som herrar Beckman och Bohlin nämner.

Per Falk
radiot i Gävle