Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går för få bussar mellan Järbo och Sandviken

Annons

Det är en sak som jag jämt undrat över, men det är först nu när det verkligen påverkar mig själv som jag har börjat reagera ordentligt. Busstiderna till och från Järbo under vardagarna är verkligen inte bra, för ibland så existerar inte ens den där bussen. Jag själv börjar vissa gånger runt klockan 10.00 i skolan i Sandviken. Men den senaste bussen jag kan ta för att komma i tid är bussen som går 08.15. Varför finns det ingen buss som går vid 09.00? Vad är anledningen till att ha ett sånt stort hopp i tidtabellen?

Visst, Järbo kan tyckas ligga mitt i skogen, men en buss i timmen på vardagar skulle underlätta mycket för många människor, för om man får sovmorgon vill man inte sitta där flera timmar innan och vänta, bara för att bussen annars skulle ha gjort en sen.

X-trafik trafikerar bland annat Sandviken–Järbo, men det är för få turer, tycker signaturen

Bussarna som går från Sandviken till Järbo under eftermiddagarna har också stora hopp. Det går en buss runt 12.40 men sedan går nästa buss vid 14.25. Där emellan hade det kunnat funnits en buss till för att underlätta för oss som inte vill sitta kvar på skolan i över en och en halv timme och vänta på nästa buss.

Är det verkligen så här det ska vara? Ska inte möjligheterna finnas för alla att kunna åka buss till och från skolan och jobbet, utan att behöva vänta i flera timmar varje dag? Att vi människor påverkar miljön är fakta, men är verkligen det här det rätta sättet att kunna göra den bättre?                                                                                    

 En medveten elev som tänker på miljön

SVAR DIREKT:

För att kunna öka utbudet med fler turer på en busslinje krävs att det finns både ett resandeunderlag och pengar för att bekosta det hela. 

I dagsläget finns inga planer på fler turer för linje 43, men vi tackar för dina synpunkter och ska ha dem med oss i vårt fortsatta arbete med att utveckla kollektivtrafiken för ett hållbart samhälle.  

Andreas Eriksson, trafikutvecklingschef X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons