Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går lika bra att åka via Gävle Bro

Som taxichaufför med många år i branchen skulle jag aldrig köra genom stan via Parkvägen mot riksväg 80 och E 4.

Helt självklart väljer jag hellre under dygnets mest trafikintensiva timmar att köra via Gävle Bro för att komma till E 4 och R 80. Jag har mätt både sträckan och tiden från korsningen Skogmursvägen/Parkvägen till Statoil Hagaström, en vardag klockan 16.30.

Åker man genom stan är det 4,5 kilometer och tar cirka sex–sju minuter. Om man däremot kör via Gävle Bro är det sju kilometer men tar fortfarande bara sex–sju minuter. Detta beror naturligtvis på att det inte finns några trafikljus som stoppar upp trafikflödet.

Hade jag dessutom kört lite tidigare är det 30 som gäller utanför Solängsskolan.

Så ta ett gott råd från en medtrafikant, åk via Gävle Bro och bespara er samtidigt den energikrävande trökstress det innebär att gneta sig genom stan. Alternativet är bra på flera sätt, inte minst ekonomiskt.

För till exempel underhållet av E 4 och R 80 ansvarar ju Vägverket. För att inte tala om kostnaden för en genomfart genom Olsbacka/Fridhem (med bostäder, skola, daghem och friluftsområde).

En genomfart som dessutom skulle gå parallellt med E 4, med endast några hundra meters avstånd! Man upphör aldrig att förvånas.

P.F.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel