Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är träning på riktigt!

/

Annons

Redan de första riktiga träningsspelen ”Wii fit” (2008) och föregångaren “Active” (2009) var på allvar.

EA Sports “Active 2 – personal trainer” tar det till nästa nivå. Man skulle kunna uttrycka det så här: Nu är det personligt…

Frågan är om “Active 2 – personal trainer” är ett spel. Det innehåller tävlingsmoment och är roligt men det är ett seriöst träningsprogram EA Sports utvecklat tillsammans med proffs på träning.

“EA Sports active 2” kommer med tre rörelsekänsliga kontroller/pulsmätare som du lätt sätter fast med kardborrband: en på varje underarm, en på ditt högra ben. De blir avlästa av en USB-sticka som du ansluter till din Playstation 3-maskin alternativt din Wii eller Xbox 360-konsol.

Det är alltså i n t e ett Playstation Move-spel. Du behöver ingen Playstation Move-kontroll eller någon PS3-kamera.

Du får också med ett gummiband för de övningar som kräver det. Varsågod – ditt digitala vardagsrumsgym är klart (bara du flyttar soffbordet)!

När du valt tränare (det vill säga vilken sorts träning du är ute efter) och skräddarsytt ditt program är det bara att köra igång.

Jo, en grej till. Byt om till träningkläder. Det är riktig träning det handlar, ingen lek. Efter ett par pass konstaterar jag att det är svettigt men kul, att det funkar klockrent tekniskt: sensorn känner av hur du joggar, rör armar, hoppar, sprattlar med ben och allt vad det är. Det bästa av allt – om du är seriös med din träning – är möjligheten att skapa en träningsdagbok där dina framsteg registreras.

Jag sa ju det. Den här gången är det personligt. “Active 2” tar vardagsrumsträningen till en ny nivå.

Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons