Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det har stor betydelse vem som leder Sverige

Vem som är Statsminister i ett land och tar ansvar för hela Sveriges utveckling, och vilka partier som har majoritet i Sveriges Riksdag, har stor betydelse för ett lands utveckling. Under den djupaste internationella lågkonjunktur som varit i världen på 100 år, har vi i Sverige klarat oss väsentligt bättre än andra länder.

Genom att införa ROT- och RUT- avdrag stimulerades ekonomin i en situation när det behövdes som mest men avdragen infördes inte enbart för att skapa jobb, utan för att ge möjlighet för vanliga hushåll att ha råd att köpa tjänster man inte skulle ha haft i annat fall. En annan mycket viktig orsak var möjligheterna att göra en svart arbetsmarknad vit.

Avdraget har gett stor effekt, inte minst för Gävleborgs län. Många arbetstillfällen har tillkommit genom fler företag och en växande marknad där Gävleborgare får tillfälle att köpa RUT-tjänster och genom att göra ROT-avdrag.

Socialdemokraterna är inte tydliga i sin artikel i arbetarbladet (27/7). De pratar om ett förstärkt ROT-avdrag men i själva verket vill de endast ha ett avdraget under lågkonjunktur. I högkonjunktur ska Sverige tillbaka till högre priser, färre arbetstillfällen och en ökande svart arbetsmarknad. Det är inte ärligt när tre Socialdemokrater inte nämner i sin debattartikel att avdraget är tillfälligt. Läsaren får lätt känslan av att partiet är för ROT-avdraget men sanningen är alltså att det kommer att avvecklas med en rödgrön regering .

Att ta bort RUT- och ROT-avdraget, att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år, att införa en kilometerskatt för tung trafik och höja bensinskatten är åtgärder som direkt slår mot hushållens köpkraft och företagens konkurrenskraft, därmed ökar risken för färre jobb färre företag och en stor svart arbetsmarknad. Detta är åtgärder som kommer att drabba den svenska ekonomin på ett förödande sätt.

Gävleborg behöver ansvarsfull regeringsallians som har en politik för hela Sverige, inte minst vad gäller ekonomi, gott näringslivsklimat och fler jobb. Nu när vi sakta är på väg från lågkonjunkturen till en mer normal situation så har det stor betydelse för Sverige att vi inte riskerar uppgången med en återgång till en politik som så skulle drabba länet hårt. En röst på Moderaterna och alliansregeringen säkrar svensk ekonomi, en sund arbetsmarknad och den svenska välfärden.

Tomas Tobe
Margaretha Berg Kjellin
Lars Beckman
Ziita Eriksson

kandidater till Sveriges Riksdag för Nya Moderaterna