Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det känns tomt att resa utan Lasse

LARS-GUNNAR RÖRBY, Gävle, avled 22 augusti 77 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Marianne och barnen Magnus och Cecilia med familjer.

Vi var 14 i vårt gäng. Nu är vi bara tio. Lasses mörka och känsliga stämma i vår sång har tystnat. Nu reser vi till Prag utan honom. Så tomt det känns. Vi kommer säkert att få uppleva intressanta dagar, men vem kommer nu att stå för den välbehövliga kulturella lyftning som Lasse med sin kunskap och intellektuella inriktning försåg oss med när han guidade oss under våra årliga resor till Europas huvudstäder? Senast till Istanbul. Lasse, alltid med kameran i högsta beredskap.

Han hade en särskild känsla för litteraturen, retoriken, musiken och fotokonstens möjligheter och vann välförtjänt berömmelse. Vi är många som har hans bilder på väggarna i våra hem. De kommer nu att bli än kärare minnen för oss. Vi får aldrig mer höra hans briljanta pianospel eller skratta åt hans roliga och spetsfundiga tal, utförda med suverän behandling av svenska språket.

Vi har beundrat Lasse för att han med sin stora mångsidiga begåvning alltid har hållit så låg profil. Han har däremot alltid varit snar att berömma andra. Men, det var också välgörande att höra, när han ibland med bitande sarkasm avfärdade det han genomskådat som billigt trams.

Lasse har varit en underbar kamrat. I vår saknad efter honom går också tankarna till hans kära familj.

För tisdagslunchgänget,

Nils Frölander och Ronny Östman