Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det spelar roll!

Annons

Det spelar roll för dig som anställd vilken regering vi har. Vi rödgröna tar miljön på våra arbetsplatser på allvar. Den nuvarande nedmonterar arbetsmiljön och kastar ut människor från våra försäkringssystem utan några som helst skyddsnät. Sedan borgarna tog regeringsmakten har vi tagit del av många berättelser om hur hårt den lilla människan drabbas. Berättelsen om ”Lisa”, hennes riktiga namn är ett annat, är bara en av många:
Lisa är 48 år och har arbetat som undersköterska och mentalskötare sedan 1984. Hon är ensamförsörjande och lever tillsammans med sin 18-åriga studerande dotter.
2005 inträffade det som skulle förändra hennes liv – hon kom inte upp ur sin säng. Det var vänster ben som strejkade och hon klarade inte att vare sig stå eller gå. Trots intensiv rehabträning var det inte möjligt att klara arbetsuppgifterna på jobbet. I och med att Lisa förstod att hon måste söka sig nya arbetsuppgifter, började hon en utbildning inriktad mot administrativt arbete. Aktivitetsstödet var den ekonomiska bufferten. Hon fullföljde del 1 och antogs till del 2!
När valresultatet 2006 stod klart förstod Lisa att hon omedelbart skulle drabbas och så blev det.
• Genom att hon varit sjukskriven i ca 1.5 år, sänktes hennes sjukersättning omedelbart, från 80% till 65%, 5.000:- i rena pengar. Det är mycket, när heltidslönen som frisk och arbetsför var ca 14.000:- / månad.
• Att bo kvar i sin lägenhet var omöjligt, trots att den redan var av enkel standard i ett alldeles vanligt miljonprogramsområde
• Ambitionen om att utbilda sig till ett annat yrke sprack – ett regeringsskifte kom emellan. Att genomföra vuxenstudier utan inkomst – vem klarar det?
Arbetsför enligt Försäkringskassan.
För sjuk för att klara ett arbete enligt Arbetsförmedlingen.
Så har hon bollats fram och åter, inte bara en gång utan många. Resultatet blev – UTFÖRSÄKRAD.
Lisa – en av de många som fått känna på regeringsskiftet in på bara skinnet.
Det spelar roll för Lisa och det spelar roll för dig vem som regerar landet.
Rösta rödgrönt!
Carina Blank (S)
Per Johansson (S)
Marita Engström (V)
Roger Persson (MP)

Mer läsning

Annons