Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det var en olycka, jag tappade kontrollen”

28-åringen som körde olycksbilen är förtvivlad över uppfattningen att han medvetet skulle ha kört på bilen med kvinnan och hennes barn.

– Varför skulle jag vilja skada henne? Det var en olycka. Något hände mitt i omkörningen. Jag tappade kontrollen över bilen, säger han.

Kvinnan har tidigare berättat i Arbetarbladet hur det verkade som att killarna i bilen hon körde om på E 4 blev provocerade. De körde ikapp henne, det såg ut som att de applåderade mot henne. Sedan körde de upp jämsides och rammade hennes bil i sidan. Både hon och hennes treåriga dotter klarade sig oskadda, men den omkörande bilen voltade och föraren skadades.

28-åringen och hans kamrater i bilen har en annan version av det som hände.

– Det gick inte alls till så som det stått i tidningarna. Jag körde som vanligt och det var en vanlig omkörning. Men mitt under den hände något som gjorde att jag förlorade kontrollen över bilen, den gick inte längre att styra.

Vad som hände med bilen kan han inte förklara. Men han vet att den hade punktering på ena framdäcket efter olyckan.

En av kamraterna i bilen beskriver det som att föraren fick sladd på bilen mitt under omkörningen.

Att de skulle ha blivit provocerade av kvinnans omkörning avvisar han helt. Ingen har applåderat.

– Vi hade ingen kontakt alls med henne.

Den 28-årige föraren säger att han efter olyckan fick fråga vem som suttit i den andra bilen.

– Jag gick fram och frågade hur det var med henne, men sedan blev jag tvungen att lägga mig ned eftersom jag själv var skadad.

Polisen har tagit 28- åringens bil i beslag och ska undersöka om det finns några fel på den som skulle kunna förklara olyckan.

Åklagaren Therese Stensson har utsetts som förundersökningsledare. Hon har begärt nya förhör med flera av de inblandade, bland annat 28-åringen.

Några utomstående vittnen finns knappast. En förare som låg bakom såg själva olyckan, men inget av det som hände före.

Therese Stensson utesluter inte att det kan sluta med att det står ord mot ord om vad om orsakade olyckan, och att inget går att bevisa.

Det kan i så fall betyda att brottsmisstanken om försök till grov misshandel faller. Då återstår att utreda om 28-åringen gjorde sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik.