Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det var Tuula som hittades i skogen

(Ny version 18.02) Det var Tuula Lavikkala som hittades i skogen vid Älgsjön. Nu kommer förundersökningen om förskingringen på 20 miljoner vid Borgarskolan att läggas ner.

Tuula Lavikkala kunde identifieras under tisdagen sedan kroppen obducerats. Gamla röntgenbilder från tandvården jämfördes även av Rättsmedicinalverket med nytagna bilder från kroppen som hittades vid Älgsjön.
Beslutet om att lägga ner förundersökningen fattas inom några dagar av åklagare Ulf Back.  
Går det att utesluta att Tuula Lavikkala drabbats av brott?
– Jag har inga indikationer på att hon drabbats av brott. Men den frågan får du ställa till polisen och deras tekniker, säger Ulf Back.
Polisen har inte misstankar om brott, utan dödsfallet räknas som ett vanligt dödsfall.
Hade Tuula Lavikkala en medhjälpare?
– Jag har inte någon annan person som misstänks för förskingringen. Inget tyder på att någon annan skulle vara delaktig, säger Ulf Back.
Har inte pengar förts över till andra privatpersoners bankkonton?
– Ja, det stämmer, men det är sedvanliga transaktioner och handlar inte om större belopp. Inget tyder på att de som fått pengarna vetat var de kommer ifrån, säger Ulf Back.
Anhöriga till den avlidna kvinnan har underrättats av polis.