Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vore bra med viltstängsel där...

Svar till ”Jägaren”, Arbetarbladet 3 januari:
Jag är tacksam över att du har tagit till dig mina ord och bär dem med dig.

Jag vill bara påpeka att det visst var livlig trafik vid tidpunkten, och om det är en avfart med många viltolyckor tycker jag att det vore på tiden att försöka få till det med ett viltstängsel då det saknas just där.

Nu vet inte jag hur reglerna är för viltstängsel men antar att det inte går att ha detta där eftersom det inte finns.

Jag och mina barn är inte veganer eller vegetarianer, utan äter kött som vem som helst. Men mina barn är små, den minsta är fem år, så det blev starka reaktioner när hon såg djuret skjutas. Sedan köper vi vårt kött från en granne som är köttbonde och de djuren har levt ett bra liv innan slakt.

Till sist vill jag bara påpeka att en del jägare är tyvärr lite kallare i sitt sätt vad gäller djur.

Som ett exempel har jag genom åren hört åtskilliga jägare säga att den dagen deras hund blir dålig att spåra då är det ett skott i huvudet som gäller.

Jag har två hundar själv och tycker att det resonemanget låter väldigt känslokallt.

Nu vill jag inte få alla Sveriges jägare på mig för mina ord och är medveten om att ni nog har känslor ni också, så misstolka mig inte.

Nu är det två rådjur kvar i den lilla familj som gick på åkern, och jag kör med oro förbi nästan varje dag, försöker få barnen att vara sysselsatta med något i bilen så att de slipper se något bli skjutet igen där.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel