Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diana startade eget när hon blev arbetslös

Diana Öberg har i dagarna öppnat en tatuerarstudio

i Hofors. Nu får hon jobba med något som hon brinner för, men att starta eget var inget självklart beslut.


– Det var rätt timing att göra det här just nu, eftersom jag blev arbetslös. Men hade jag haft mitt fasta jobb kvar hade jag aldrig sagt upp mig. Det här är ju en chansning, säger hon.

Tatueringar har funnits i Diana Öbergs liv länge. När hon var i tioårsåldern kom hennes kusin hem med en ring med taggtråd runt ena överarmen.

– Redan när jag fick syn på den visste jag skulle ha en sådan.

Det dröjde dock några år innan hon gjorde sin första, men sedan blev det fler och fler.

– De flesta tatueringar jag har speglar något som har hänt i mitt liv. Jag gjorde många när jag var yngre. Numera är jag rädd om den orörda hud som jag har kvar. Jag har en arm som är helt fri och den tänker jag behålla.

Nu kommer Diana Öberg i stället att ägna sig åt att pryda andra människors kroppar. Hon är självupplärd, men övat har hon gjort i nästan nio år.

– När alla andra var ute och lekte satt jag inne och ritade, det är säkert det intresset som gör att jag tycker det är så roligt att tatuera. Jag var 20 år när jag fick min första maskin. Sedan dess har jag tatuerat på fritiden, men det är först nu som jag ska försöka försörja mig på det.

När Diana Öberg blev arbetslös i höstas tyckte hon att timingen var rätt. Efter att ha gått en starta eget-utbildning genom arbetsförmedlingen och hittat en lokal i centrala Hofors kunde hon ta emot sina första kunder.

Mattias Packalén, som kommit för att göra sin andra tatuering, är glad att Dianas Studio har öppnat på orten.

– Det är bra att det finns en tatuerare här, annars hade det nog tagit mycket längre tid innan jag hade bestämt mig och det hade blivit krångligare.

Han får nu en lotusblomma med en dödskalle i på sin vänstra arm. Motivet har han hittat på internet.

– Den har ingen speciell betydelse för mig, utan jag valde den för att den är snygg.

Diana Öberg tror att tatueringar blivit populärt den senaste tiden, mycket tack vare tv-serien Miami Ink som är en dokumentär om en tatuerare och hans liv.

– Jag hoppas att det kommer att dra lite folk hit.