Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gångs Kristian Ekenberg till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Nu flyttar kändisarna in på slottet igen, juldagen är det premiär, den här gången med bland andra Kerstin Dellert och Jonas Gardell. Garanterat fritt från den vanliga dokusåpaestetiken med tribaltatueringar och silikonbröst.
Det som gör ”Stjärnorna på slottet” bättre än ”Big Brother” är inte att de redan är kända på slottet. Skillnaden är att de har levt långa och intressanta liv. Begränsad livserfarenhet finns att hämta i att ha supit på Rhodos och skaffat hårförlängning.
Dokusåpor var den enda chansen för vanliga, talanglösa Svenssons att synas. Kunde inte kändisarna ha lämnat dem ifred? Kerstin Dellert kunde väl åtminstone ha skaffat sig en rejäl svanktatuering för den folkliga förankringen av genren.

En ny forskningsstudie visar att romantiska komedier kan förstöra folks kärleksliv, eftersom de ger för höga förväntningar i relationer.
Ett råd: Ta inte allt du ser på film som sanning. Om du blir rånad är det liten chans att Spindelmannen kommer till undsättning.
Hoppas att forskningen kan leda till en åldersgräns på romantiska komedier. Meg Ryan-filmer kan leda till en lika störd verklighetsuppfattning som ”Saw”-rullarna.


Charlotte Perelli, Amy Diamond, Sanna Nielsen ... alla verkar ha satsat på att göra en julskiva i år.
När alla under 40 laddar hem musiken gratis, är de smarta nog att rikta in sig på rätt målgrupp. Mormor och farmors julklappar under granen är givna.
Julsångare ska låta mäktiga som Jussi Björling, inte pipiga som Amy Diamond med hennes gälla röst. Den enda jullåten som passar henne är som sångpartner åt Piff och Puff på julafton.

Musiktyckarna knorrar på förhand om att nästa ”Melodifestivalen” har för få stora namn. Per Gessle med flera dissar programmet.
Att Per Gessle kan välja bort ”Melodifestivalen” är förståeligt. Han behöver inte pengarna. Men att gnälla om att det är svårt att leva på musiken i Sverige och sedan välja bort dess största forum är idiotiskt.
Du får tävla och nästan förlora mot före detta dansbandsångare, fjäska för Christer Björkman, få nerverna söndertrasade i green room ... och om du trots allt vinner får du åka och bli förnedrad i en öststat som nyss har upptäckt 80-talets musiksmak. Oemotståndligt. Hur kan de tacka nej?


En medicinsk studie har visat att personer som headbangar till hårdrock kan få allvarliga skador i hjärnan.
Hjärnskador är åtminstone en rejäl åkomma orsakad av ens musiksmak, värdig hårdrocken. Diskons höftledsförslitningar framstår som lite mesigt i jämförelse.
Är det riktigt säkert att hjärnskadorna inte fanns där innan, och så att säga ledde fram till musiksmaken. Det är ju trots allt hårdrockare vi pratar om.