Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Lagom till julhelgerna – tidpunkten då svensk film släpper sina riktiga publikfriare – kommer uppföljaren till mosas-av-biltvätten-klassikern ”Vi hade i alla fall tur med vädret”.

Visst, den har kanske inte Oscars-potential, men varje film där Rikard Hobert inte kommer dragande med medeltidsperukerna ser jag som ett framsteg för svensk filmindustri.

Det är nedslående att se vilka pinsamma svenska filmer som går upp under julen år efter år. Efter ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen” borde det allvarligt övervägas en lagstiftning som förbjuder filmproduktion inom Sveriges gränser.

 

 

”På Spåret” är tillbaka i SVT, och krossar motståndet på fredagskvällarna från TV4:s ”Idol”.

”På Spåret” börjar bli lika oumbärligt som ”Kalle Anka” på julafton. Om de kunde få in ett lag med Arne Weise och Tjuren Ferdinand i dressinen skulle de få 3 miljoner tittare.

”På Spårets” tittartoppsdominans visar bara att ungdomar inte längre kollar på gammel-tv, utan laddar ner det de vill se via nätet. Att ”På Spåret” lockar gamlingarna är inte så konstigt – det är faktiskt lite, men bara lite, roligare än att sitta och klaga på att det är dragigt.

 

 

Årets Julkalender ”Skägget i brevlådan” är gjord av humorduon Anders och Måns, och utspelar sig i en futuristisk stad där mystiska agenter försöker kidnappa jultomten.

Anders och Måns måste vara en av få komikergrupper som kan göra barn-tv och ändå vara roliga. Om Killinggänget gjorde Julkalendern skulle de stå i ring runt tomten och ironiskt håna hans bukfetma och klädsmak.

Jag har aldrig sett en tråkigare, gråare miljö för en julkalender än i ”Skägget i brevlådan”. Tydligen är SVT:s idé om julstämning att föreställa sig hur DDR hade sett ut om 50 år.

 

 

Det kinesiska utrikesministeriet har i ett uttalande recenserat Guns N’ Roses album ”Chinese Democracy”. ”Den är för skränig och skrikig. Såvitt jag vet är det inte många människor som gillar den här sortens musik”, säger en talesman.

Kinas kritik mot Guns N’ Roses gör det omöjligt för kritiker att dissa bandet nu. Då går man bara regimens ärenden. David Jannati, du är förtryckarnas hantlangare!

Det måste vara Andres Lokkos drömjobb – att få vara den svenska statens officiella musikrecensent. Helst en tjänst med befogenhet att ge artister som får dåliga omdömen juridiska påföljder.

 

 

:Hedesundas och Gävles egen Alice har nått ända till ”Idol”-finalen i Globen.

Kevin kommer att vinna, men vem bryr sig. Final är bra nog. Fråga Darin och Amanda Jenssen.

Du säger om du är taskig: Nu får röstningskampanjen sluta. Som bekant går det illa för alla ”Idol”-vinnare. För vi vill väl inte att Alice ska sluta som Daniel Lindström, desperat spexande på någon snabbköpsinvigning i Munkedal?