Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direkta frågor till Lena Lundgren

Annons

För några dagar sedan kunde man läsa att omvårdnadsnämnden i Gävle beslutat om att införa LOV inom hemtjänsten i Gävle kommun. Beslutet skedde med en majoritet besående utav de borgerliga ledamöterna plus miljöpartiets ledamot samt ordföranden Lena Lundgren. (S)
Tre socialdemokratiska ledamöter röstade mot förslaget.
Att Lena Lundgren har nämnda uppfattning förvånar oss i arbetarekommunens seniorklubb då förslaget inte på något sätt gagnar pensionärerna och kan inte heller stå i överensstämmelse med en socialdemokratisk socialpolitik.
För att pensionärerna skall få en närmare information om hur Lena Lundgren har tänkt när hon gjorde sitt ställningstagande vill vi gärna ställa fyra direkta frågor som vi hoppas hon skall besvara.
1. PRO:s Samorganisation i Gävle har sagt nej till införandet av LOV och angivet enligt vår mening tungt vägande skäl. Vilka av de angivna skälen anser du är felaktiga?
2. Enligt en av facket Kommunal gjord utredning visar att där man redan infört LOV har helt
orimliga villkor för personalen uppstått. Är inte utredningens en varningssignal eller är den
inte värd att beakta enligt din mening?
3. Gävle kommun har fördelaktigt infört möjligheten erbjuda personalen inom hemtjänsten heltidstjänst. Detta är föredömligt men det fordrar också att man kan erbjuda en god och bra vidareutbildning. Det måste väl vara mera värt och i överensstämmelse med socialdemokratisk välfärdspolitik att ha tillgång till en välutbildad och fast personal eller anser du att det vara viktigare att vi får många kvinnor som startar egna företag?
4. När det gäller valfriheten, hur är den tänkt skall fungera? Om ex. det bor 2-3 pensionärer i samma fastighet eller i två intilliggande fastigheter som har tillgång till hemtjänst.
En har valt kommunens hemtjänst och de två andra två olika privata företag.
Vad vinner kommunen och vad vinner de berörda pensionärerna på en sådan ordning?
Blir det inte också onödigt många resor med ökade resekostnader och försämring av miljön?

Arbetarekommunens i Gävle Seniorklubb
Styrelsen/ Göte Flintberg, ordf,

Mer läsning

Annons