Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första Hugesegern mot Tierp på sex år

/

I 73:e minuten spräckte Felicia Carlsten nollan – och Huge tog första segern mot Tierp på sex år.
– Vi har haft svårt mot dom, men vi visste att det inte var omöjligt, säger 17-åringen efter 2–0 på Kastvallen.

Annons

Inte bara svårt, faktum är att Huge haft förtvivlat svårt just mot Tierp de senaste åren. I fjol blev det hemska 0–5 på hemmaplan, och vi får gå tillbaka till den 15 augusti 2009 för att hitta en trepoängare, 5–0 i Hugefavör blev det då.

På pricken sex år senare var det dags igen, mot ett Tierp som inte svarat upp till förväntningarna om att tillhöra serietoppen. Laget försökte hitta Lisa Hägglund, men runt henne hände alldeles för lite och Hugeförsvaret, med framför allt Johanna Pettersson och Linnea Lindbom, stängde ner Tierps anfallsspel.

Successivt tog Huge över och hittade ytor i Tierps trebackslinje. Och till slut spräckte Felicia Carlsten nollan, efter totalt 163 minuter spel lagen emellan den här säsongen (det blev 0–0 i Tierp).

– Fin pass av Jessie (Jessica Backman), och jag fick ganska gott om tid på mig, säger Carlsten, som tog klivet upp en division från Valbo inför den här säsongen.

– Tempot var lite ovant i början, men jag tycker det går bättre och bättre och jag är väldigt nöjd med att jag bytte. Jag trivs med allt.

Linnea Lindbom åkte på sitt andra gula kort efter 76 minuter och visades ut, men i stället för en Tierpforcering kontrade Huge in 2–0 när Jessica Backman snyggt satte pannan till ett inlägg.

Det var en frustrerad Tierpstränare i Daniel Sundström som nu fick se sitt lag bli nollat för tredje gången på fyra matcher. Tierp skapade knappt en ordentlig målchans på hela matchen.

– Jag är fruktansvärt besviken, man måste springa för att vinna matcher. Men tyvärr har vi några spelare som inte vill ta jobbet.

För Tierps del väntar nu Sirius i Svenska cupen på onsdag.

– Spelar vi så här dåligt blir det tvåsiffrigt, säger Daniel Sundström.

Mer läsning

Annons